Kevin Holland tycker Khamzat är överskattad: “Jag spöar honom”

✔ Holland redo att köra - redan nu till i helgen! ✔ Joe Rogan: "Det vore en fantastisk match!"

Kevin Holland har haft ett otroligt 2020 och vill avsluta året med en vinst över det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev. Utmaningen kom direkt efter Hollands imponerande insats mot Ronaldo “Jacare” Souza under helgens UFC 256.

Holland avslutade Jacare via KO i första ronden och avancerade därmed till fem raka vinster, alla under 2020. När han pratade med UFC-kommentatorn Joe Rogan efteråt så gjorde han det klart och tydligt vem han satt siktet på.

 – Jag vet att Chimaev var tilltänkt att tävla den 19 december. Han tävlar i [mellanvikt] och [weltervikt] men kom igen, kom tillbaka till mellanvikt!

Chimaev skullle egentligen ha mött Leon Edwards den 19 december, men matchen blev ombokad efter att Edwards testat postitivt för COVID. UFC-chefen Dana White avslöjade nyligen att matchen kommer att bokas om till UFC Fight Island den 20 januari.

Om Holland får bestämma så delar han dock bur med Chimaev redan nu i helgen. Han ger både ris och ros till succésvensken och säger att han är bättre på det som Khamzat blivit känd för: slåss ofta och dominera.

 – Jag gör det bättre! Vem har tävlat mest i år? Jag tycker att han borde stanna i [welterviktsklassen], jag tror att han skulle kunna bli mästare i weltervikt. Men om han går upp (till mellanvikt) så kommer jag att spöa upp killen!


Relaterat


Joe Rogan om Khamzat vs Holland: “Det vore fantastiskt!”

Det är inte bara Holland som gillar idéen. Även Rogan sade att ett potentiell möte mellan Holland och Khamzat vore “en fantastisk match”.

Hur troligt är det då att Khamzat eller UFC försöker få till matchen den 19 december? Inte särskilt. Trots att både Khamzat och Holland är rankade på femtondeplats i sina respektive viktklasser så är Khamzat bokad att ta sig an tredjerankade Edwards.

Skulle Khamzat ta hem segern står han mycket nära en titelchans härnäst. Skulle dock Khamzat fortsätta tävla i mellanvikt och Holland fortsätter rada upp vinster så kan ett möte under 2021 vara möjligt. En sak är dock säker, Holland är inte imponerad av “Borz” Chimaev.

– Han har tävlat tre gånger i år, två gånger mot luffare och en gång mot Gerald Meerschaert.

– Han har inte besegrat någon i UFC med en vinst.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara