Kevin Lee reagerar på förlusten – Dana White osäker över hans framtid

✔ Fem förluster i sina sju senaste matcher ✔ "Det där var en skitmatch"

Den forne titelutmanaren Kevin “The Motown Phenom” Lee återvände till UFC i helgen men efter en snopen förlust är UFC:s vd Dana White inte övertygad om att fightern bör vara kvar i organisationen.

Lee skulle ha mött topprankade Sean Brady på UFC Vegas 35 lördag natt. Brady tvingades dock dra sig ur matchen på grund av en infektion och ersattes av den hårt slående men något mindre kompletta Daniel Rodriguez.

Inför matchen så var Lee segertippad, men trots en stark första rond började Rodriguez ta över matchen och var även nära på ett avslut i den andra ronden. Efter full tid tilldelades Rodriguez segern via enhälligt domslut och satte stopp för Lees titelambitioner i welterviktsklassen.

Det var ett katastrofalt resultat för Lee, som nu har förlorat fyra utav sina fem senaste matcher.

– Nåja, det där var en skitmatch, sade Lee i en sändning på sin Instagram.HETAST JUST NU


Dana White om Kevin Lees framtid: “Här eller någon annanstans…”

Det är nu utan tvekan ett mörkt läge för Lee. Han är endast 28 år gammal och har mycket tid på sig att utvecklas, men han har inte nödvändigtvis levt upp till de förväntningarna han och många andra inom MMA-världen haft för honom.

Faktumet är att Lee pendlat mellan lättvikt och weltervikt utan att hitta fotfästet i någon viktklass. Han har dessutom fem förluster, varav tre via avslut, och två viktmissar i sina sju senaste matcher.

På presskonferensen efter UFC Vegas 35 var UFC-bossen White inte ens säker på om Lees nästa match kommer vara i oktagonen.

– Det är en bra fråga, sade White gällande Lees framtid i UFC. Igen, det är en sak vi måste samlas om på tisdag och reda ut, se vad som är näst för honom – om det blir här eller någon annanstans.

Lee tränar på Tristar Gym i Kanada under stjärntränaren Firas Zahabi. Han är fortfarande ung och har segrar över toppnamn som Edson Barboza och Gregor Gillespie. Trots allt det så är det uppebarligen något som inte faller på plats för “The Motown Phenom”.

Vad borde Kevin Lee göra härnäst?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Kevin LeeSenaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...