Kevin Lee tror att UFC vill locka Khabib – Genom att promota Khamzat!

✔ Är detta nyckeln till att få Khabib att återvända till buren?

Kevin Lee tävlar numera i Khabib Nurmagomedovs organisation Eagle FC, sedan han gått skilda vägar med UFC. I Eagle FC har han fått möjlighet till en unik lön, och har dessutom en match inbokad mot Diego Sanchez på en kommande gala.

På podcasten The Schmozone Podcast delade Lee nyligen med sig av tankarna kring chefen Khabib samt UFC:s senaste stjärnskott, svenska Khamzat Chimaev. “Borz” Khamzat har sina rötter i Tjetjenien, medan Khabib är från Dagestan. Både Dagestan och Tjejenien är delrepubliker i Ryssland, vilket innebär att atleterna delar en liknande bakgrund.

Enligt Lee är anledningen till att UFC promotar Khamzat så mycket på senare tid att organisationen anser Khamzat ha potentialen att bli större än superstjärnan Khabib.

– (Promotandet av Khamzat) är en kompensation för den lucka som Khabib lämnade (i organisationen), sade Lee. Jag tror att de känner att ifall [Khamzat] kan bli större än Khabib kan de även leka med Khabibs ego en del. Khabib må vara ödmjuk, men han har även ett ego.

Lee menar att ifall någon med liknande stil och bakgrund som Khabib anses vara en bättre version av honom själv så kan “The Eagle” eventuellt återvända från pensionen. Det skulle innebära en hel del extra pengar för UFC med tanke på Khabibs stjärnstatus.

– Jag tror att ifall någon anses vara bättre än honom, i hans egen skara, så kanske han gör comeback, sade Lee. Och då tjänar [UFC] en hel massa pengar på honom.


HETAST JUST NU


Khamzat är hitintills obesegrad – precis som Khabib!

I sina fyra UFC-matcher har Khamzat fullständigt dominerat, och lyckats avsluta motståndarna tidigt. I sina tio professionella MMA-matcher har fightern tio raka avslut, via såväl submission som knock. Den obesegrade statusen i samband med dominansen i matcherna innebär att “Borz” redan är på god väg att följa i Khabibs fotspår.

“The Eagle” Khabib la nämligen handskarna på hyllan med ett matchfacit på 29 vinster och 0 förluster, samt tre titelförsvar i UFC:s lättviktsklass. Hans fantastiska prestationer i buren, tillsammans med självförtroendet och karisman, katapulterade honom till att bli en av UFC:s största stjärnor.

UFC har länge försökt övertala Khabib att återvända från pensionen, men har inte lyckats med detta eftersom Khabib lovat sin mamma att han var klar med sporten. Även ifall det Lee säger om UFC:s avsikter med Khamzat är sant, är det osannolikt att “The Eagle” Khabib någonsin återvänder till buren!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...