Kevin Lees udda teori om Khamzat Chimaevs popularitet: “Ryska botar”

✔ "Mycket skit som pågår bakom kulisserna"

Den forne titelutmanaren Kevin Lee är inte intresserad av att möta UFC-svensken Khamzat Chimaev och ifrågasätter dessutom legitimiteten i “Borz” popularitet.

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

I ett samtal med Submission Radio sade “The Motown Phenom” Lee att han inte ser Khamzat som ett hot eller en utmaning.

 — Han är inte riktigt en utmaning, sade Lee om att möta Khamzat. Om något så är det han som jagar mig. Han är bakom mig [i rankingen] och det är inte min stil att blicka bakåt.

Lee fortsatte sedan med att ifrågasätta Khamzats popularitet.

“Borz” Chimaev kom att slå igenom i UFC i juli 2020 med två rekordsnabba vinster och följde sedan upp med en spektakulär knockout mot Gerald Meerschaert i september.

Khamzat kom på väldigt kort tid att etablera sig som MMA-världens nya guldpojke innan han insjuknade i covid och pausade karriären. Lee har dock en något udda teori till varför Khamzat lyckats bli så poppis så snabbt.

 — Ärligt talat så tror jag att han är en produkt av en populariteten kring dessa ryska fighters, spekulerade Lee och nämnde Khabib som en starkt bidragande faktor. Jag tror att det är något skumt som pågår, om jag ska vara helt ärlig. Jag tror att det finns mycket skit som pågår bakom kulisserna.

— Det finns massor av ryska botar, om vi nu ska prata om det. Människor är som får, de gillar att följa den stora massan. Så om de ser en massa digitala siffror stiga så kommer de att följa. Jag tror att Khamzat drar nytta av det där, men jag är inte intresserad av att leka den leken.HETAST JUST NU


Har Kevin Lee rätt i sin kritik av Khamzat Chimaev?

Det går inte att förneka att Khamzat kommit att få bästa möjliga start på sin UFC-karriär. Han fullkomligen körde över sina två första motståndare och skrev samtidigt modern UFC-historia.

Det blev också snabbt klart att UFC-chefen Dana White hade fattat tycke för Khamzat. White höjde Khamzat till skyarna efter UFC-svenskens debut och det hjälpte självklart att öka hans popularitet ytterligare.

Med bara tre UFC-matcher är det svårt att jämföra Khamzat med någon annan än sportens absoluta superstjärnor. På Instagram har han en följarskara på 2,7 miljoner, vilket får Lees 324 000 följare att blekna i jämförelse, trots att “The Motown Phenom” tävlat i organisationen sedan början av 2014 och kämpat om en UFC-titel.

Följare på Instagram går dock att köpa, men det är inget som tyder på att det är något som Khamzat eller hans team ägnat sig åt för att blåsa upp siffrorna. På YouTube finns det bland annat flera videor med Khamzat som har miljoner av tittare, vilket tyder på att det finns ett stort intresse för succésvensken.

Det är tydligt att Khamzats personlighet och förmågor i buren är något utöver det vanliga, vilket givit honom en enorm plattform på kort tid. Vad som är ännu mer intressant är självklart vad han gör med den.

Den 30:e oktober återvänder Khamzat till buren efter mer än ett år borta från tävlan. Han tar sig an tolfterankade welterviktaren Li Jingliang under UFC 267 och har därmed chansen att direkt slå sig in i toppen.

Lee kommer i sin tur att ta sig an Daniel Rodriguez den 28:e augusti, detta efter att hans inplanerade match mot Sean Brady blivit inställd vid två tillfällen. Framtiden kommer att få utvisa vilken fighters som stiger mot toppen och vem som faller.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Kevin LeeSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...