“Jag tänkte bara, kommer han göra något galet nu?”

✔ Svenske UFC-domaren mitt i viralt klipp ✔ "Han frågade: vann jag?"

Kevin Sataki har gjort kometkarriär som MMA-domare.

Under sin senaste sejour på UFC:s Fight Island blev han den första nordiska domaren i en UFC-titelmatch, då Jan Blachowicz vann titeln mot Dominick Reyes.

Dessutom fick han se vad många kallar för århundradets knockout från första parkett. Sataki var nämligen matchdomare när Joaquin Buckley knockade Impa Kasanganay med en otroligt spektakulär snurrspark.

LÄS MER: Här är den galna UFC-knockouten som ALLA pratar om!

– Det här är atleter på högsta nivå. Man måste alltid komma dit med sitt bästa game, hela tiden vara på tårna och vara med. Just den där sparken var ju som tagen från en Mortal Kombat-session, säger Sataki till MMAnytts Ashah Tafari.

Joaquin Buckley knockouten alla pratar om

Bilder från Joaquin Buckleys galna knockout.

– När han fångade det benet tänkte jag bara, kommer han göra något galet nu? Precis i den processen ser jag bara att han snurrar. Man tror först att det ska komma en spinning backfist, vilket är vanligast. Sen ser jag att han lyfter på benet och tänkte, herregud, han går för det alltså!

Det gäller ofta att tänka snabbt som MMA-domare, och detsamma gällde för Sataki efter att Kasanganay träffats av sparken.

– Det är en hundradels sekund vi har på oss, att ta sig från punkt A till punkt B. Det jag ser som många inte gör när de sitter tre meter därifrån, på läktarna eller hemma i TV-sofforna är ögonen. Vi går ju väldigt mycket på ögonen. Och det ser man ganska klart och tydligt nu i efterhand på repriserna, att ögonen började rulla. Han var ju borta redan när han slog i canvasen.

Sataki berättar att Kasanganay själv inte hade någon aning om vad som hade hänt när han vaknade upp efter avslutet.

– Han hade frågat läkaren vad som hände, han frågade: “Vann jag?”

Se hela intervjun med Kevin Sataki i spelaren nedan!

Artikeln och videon presenteras i samarbete med SWEEP Productions. Surfa in på Youtubekanalen SWEEP för fler videos med Khamzat Chimaev, Guram Kutateladze och andra profiler inom MMA och jiu-jitsu!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara