Därför vägrar Khabib att jämföra sig själv med Muhammad Ali

✔ Håller ni med?

Khabib Nurmagomedov är en av UFC:s allra största stjärnor just nu. Med ett obesegrat record på 28-0 och titelförsvar mot stjärnor som Conor McGregor och Dustin Poirier är “The Eagle” också redan på god väg att etablera sig som en av sportens allra största ikoner.

LÄS MER: Glädjebeskedet för svenskarna – om Khabibs nästa match


En hel del fans har nu börjat jämföra Khabib med en annan legendar – nämligen boxaren Muhammad Ali, som räknas som en av de största sportstjärnorna genom alla tider.

Khabib: “Gjorde så mycket mer – förändrade synen”

Sttorstjärnan vill dock inte själv kännas vid jämförelserna.

– Jag tror nog att det är fel att jämföra mig med Ali. Det enda skulle vara att vi båda är mästare, och båda muslimer. Men han gjorde så mycket mer saker utanför ringen, säger Khabib till True Gym MMA.

Han fortsätter:

– Svarta behandlades illa i USA under hans tid som mästare. Men han förändrade synen på svarta väldigt mycket. Så vi kan inte jämföras, säger lättviktsmästaren.

LÄS OCKSÅ: Khabibs viktiga råd – till svenske talangen Khamzat Chimaev: “Måste vara försiktig”

Khabib återvänder snart till oktagonen. Detta när han försvarar sin titel mot knockoutmaskinen Justin Gaethje på UFC 254, som går av stapeln den 25 oktober.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara