Khabib till attack mot Frankrikes ledare – efter brutala halshuggningen

✔ "Må den Allsmäktige vanställa ansiktet på denna varelse"

UFC-stjärnan Khabib Nurmagomedov har inga bra saker att säga om Frankrikes president Emmanuel Macron.

Frankrike är just nu i uppror efter ett bestialiskt och uppmärksammat mord där läraren Samuel Paty blev halshuggen. Innan mordet så hade Paty hållit föredrag om yttrandefrihet och visat bilder på profeten Muhammad för sina elever. Han kom sedan att bli attackerad av en ung förövare som dödades i en konfrontation med polisen.

Mordet kom att bli startskottet för enorma spänningar, både i Frankrike och internationellt. Macron kom i ett tal till nationen att bland annat säga att “Islam är en religion som upplever en kris, över hela världen.” Den franska ledare har också uppmanat till att “fria Islam i Frankrike från utländska influenser”.

Macrons många uttalanden om Islam har lett till protester och starka känslor över hela världen. Turkiet har uppmanat till bojkott av franska produkter och nu har även en av MMA-världens största ikoner luftat sina tankar.

I ett populärt inlägg på Instagram så delar Khabib en bild på Macron med ett fotavtryck över ansiktet. Han skriver ett lång och hätskt meddelande på ryska och arabiska:

 – Må den Allsmäktige vanställa ansiktet på denna varelse och alla dess anhängare, som under parollen om yttrandefrihet förolämpar känslorna hos mer än en och en halv miljard muslimska troende, skrev Khabib. Må den Allsmäktige förödmjuka dem i detta liv och i det nästa. Allah beräknar snabbt och du kommer att se det.

– Vi är muslimer, vi älskar vår profet Muhammad (Allahs fred och välsignelser över honom) mer än våra mödrar, fäder, barn, fruar och alla andra människor som ligger nära våra hjärtan. Tro mig, dessa provokationer kommer komma tillbaka till dem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on


Relaterat


Khabib kom att pensionera sig efter sitt titelförsvar mot Justin Gaethje under UFC 254 den 24 oktober. Den obesegrade lättviktsmästaren har kommit att bli en av MMA-världens största ikoner och har en stor följarskara.

Trots uttalanden om pension så fortsätter Khabib att behålla sitt bälte och UFC-chefen Dana White tror vi kommer få se “The Eagle” i buren på nytt.

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...