Khabib Nurmagomedov går ut med schema för nästa år

✔ Flera events redan inplanerade! ✔ Daniel Cormier öppnar upp om Khabibs comeback

MMAnytt gick tidigare ut med informationen om att lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov köpt en MMA-organisation för miljardbelopp och döpt om den till Eagle FC (Eagle Fighting Championship).

Sedan Khabib valt att gå i pension efter sin senaste match mot Justin Gathje har det varit oklart hur hans framtid i UFC kommer se ut. Det råder delade meningar ifall Khabib har gått sin sista match eller inte.

Dana White har uttalat sig angående situationen. UFC-chefen menar på att viljan från lättviktsmästaren att få ett matchfacit på 30-0 är för stor. Samt att det även var vad hans bortgångna far Abdulmanap Nurmagomedov hade som mål.

Det ser dock ut som att Khabib har annat planerat inför nästa år – annat än att gå en match. Han gick nämligen nyligen ut på Instagram med ny information om Eagle FC:

– I vårt senaste event, Eagle FC 31, som ägde rum den 20 december fick vi se Rizvan Kuniev möta Vladimir Daineko. Det blev en riktig highlight för hela eventet. Jag gratulerar Rizvan för det framgångsrika försvaret av tungviktstiteln och önskar Vladimir en snabb återhämtning.

– Det kommande året kommer vara väldigt händelserikt. Håll er uppdaterade om vår organisation för jag garanterar er att det kommer bli intressant och spektakulärt! Vi ses nästa år och redan första halvåret under 2021 har vi events inplanerade i Abu Dhabi, Moskva, Krasnodar, St. Petersurg, Tashkent och Alma-Ata


HETAST JUST NU


Vad krävs för att Khabib ska komma tillbaka?

Enligt Khabibs lagkamrat Daniel “DC” Cormier så kommer Khabibs retur inte att handla om vad UFC kan betala ut i lön.

Cormier tror inte att det finns någon summa som skulle övertala Khabib att komma tillbaka och försvara sin titel. I ett samtal så pratade de båda UFC-stjärnorna hur länge fem miljoner dollar (ca. 41 650 000 SEK) skulle kunna räcka.

– Jag frågade hur mycket pengar skulle det krävas för att vara rik i Dagestan? Khabib svarade att fem miljoner dollar och du är rik för resten av ditt liv.

– Khabib har mycket mer än fem miljoner dollar. Så jag vet inte hur mycket det handlar om vad UFC kan erbjuda i pengar för att öka Khabibs intresse att komma tillbaka till oktogonen.

Angående vad DC tror att UFC-chefen behöver göra svarar han:

– Det kommer krävas något mer än att endast erbjuda en högre lön. Khabib är redan rik och tjänar pengar utanför buren via sponsorer och investeringar. White kommer behöva komma på något som väcker Khabibs intresse att tävla.

 

 

Tror du “The Eagle” kommer nå sin dröm och nå 30-0?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...