Khabib avslöjar – då tappade han respekten för Conor McGregor under UFC 229

✔ "Hade förväntat mig att han skulle vara mentalt starkare"

I slutet av oktober så utannonserade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov att han lämnar sporten, trots att många vill se honom gå en returmatch mot Conor McGregor, inklusive irländaren själv.

Khabib har dock inte mycket till övers för “The Notorious” McGregor. I en presskonferens kunde nämligen “The Eagle” Nurmagomedov avslöja att han blev mycket besviken under deras titelmatch i oktober 2018.

Matchen kom nämligen att omgärdas av massor av bråk och skitsnack, främst från irländarens sida. När burens dörrar till slut stängdes så kom Khabib att dominera större delen av matchen och avslutade McGregor i fjärde ronden.

Under matchen ska McGregor ha sagt “it’s only business,” något som kommit att tolkas som ett tecken på att irländaren endast ägnar sig åt att spela för galleriet och inte varit genuin.

 – Conors trash talk? Ja, han hade pratat ett tag (under matchen), men när jag väl började pressa honom så bytte han omedelbart till “it’s just business”-läget,” sa Khabib under en presskonferens i Moskva. Jag blev besviken. Jag hade förväntat mig att han skulle vara mentalt starkare.


Relaterat


UFC 229: Khabib vs McGregor

Khabib har sedan sin pension från MMA kommit att behålla sitt UFC-bälte samtidigt som han utforskar andra möjligheter. Han har bland annat köpt en MMA-organisation för miljonbelopp och avslöjat stora planer inför 2021.

Anledningen till att han fått behålla bältet är för att UFC-chefen Dana White inte tror vi sett det sista av “The Eagle”. I nästa månad ska White och Khabib ha ett möte och då hoppas UFC-chefen kunna övertala den dagestanska mästaren.

Khabib har dock vid flera tillfällen sagt att han inte är intresserad av att möta McGregor på nytt. Enligt “The Eagle” så har han redan besegrat honom och han saknar dessutom respekt för “The Notorious,” både som människa och atlet.

 – När jag slog honom med ground-and-pound och pratade med honom så svarade han och sa att “it’s just business”. Han såg ut som att han försökte lugna mig, allt för att undvika rejält med stryk, precis som en son som försökte rättfärdiga sig själv inför sin arga far. Psykologi är ett mycket starkt verktyg.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Conor McGregorKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...