Khabib fortsätter dissa Tony Ferguson: “Han var aldrig en elitfighter!”

✔ VIDEO: Khabib i öppenhjärtigt samtal

Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson kommer kanske att gå till historien som en av de mest efterlängtade UFC-matcherna som aldrig blev av. Lättviktsmatchen bokades fem gånger men fick ställas in lika många gånger.

Många anser fortfarande att Ferguson skulle ha inneburit det största hotet mot Khabib på grund av hans oortodoxa stil och bra markgame. Någon som dock inte håller med är Khabib själv.

I ett samtal med sin vän, tungviktaren Magomed Ismailov, så avslöjar Khabib hur han ser på “El Cucuy” Ferguson som fighter.

– Jag svär på att jag aldrig betraktade honom som en elitfighter. Han var väldigt bra men jag räknade honom aldrig [som en elitfighter] för det är omöjligt att vara en elitidrottare vid 37 års ålder. Det har aldrig hänt och inte ens Khabib klarar det.

Khabib tillägger sedan att det är omöjligt för lättviktare, medan tungviktare kanske skulle kunna klara av det. Att Ferguson gick obesegrad i tolv raka UFC-matcher menar Khabib bara beror på att han haft dåligt motstånd.

– Sedan 2016 har han mött Kevin Lee, Edson Barboza, Anthony Pettis och Donald Cerrone. Dessa fyra fighters har 20 förluster de senaste fyra åren. Det betyder att sedan 2016 har han inte mött bra fighters.

 – Men nu möter han unga toppfighters. Charles Oliveira och Justin Gaethje utklassade honom.


HETAST JUST NU


Drömmer fortfarande om matchen som aldrig blev av

Trots sin diss menar Khabib att en match mot Ferguson hade kunnat få tyst på alla hans egna tvivlare.

– Kanske skulle det ha varit mot Tony Ferguson. Jag drömde precis om den matchen. Men det var inte menat att hända. Vi hade skador om vartannat.

Khabib är inte den första som kritiserat Fergusons förmågor efter att han börjat förlora. Nyligen gick även Justin Gaethje ut och påstod att Ferguson aldrig varit på elitnivå.

Men oavsett vad man tycker om Fergusons förmågor som fighter är det nog få som skulle förneka hans underhållningsvärde. Se hela Khabibs resonemang nedan.

 

Tycker du att Tony Ferguson var överskattad?

 

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony Ferguson

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...