Khabib Nurmagomedov. Foto: Micha Forssberg för MMAnytt

Khabibs simpla plan – så ska han besegra Dustin Poirier

✅ Avslöjar matchplanen inför helgens stora titelförsvar: "Är mycket erfaren, men ..."

UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är känd för att bryta ner sina motståndare, och sedan ta hem segern via sin överlägsna brottning.

Den obesegrade dagestaniern har ett record på 27-0, och på lördag är det dags för hans andra titelförsvar någonsin då han tar sig an Dustin Poirier i Abu Dhabi.

Läs mer: Khabib Nurmagomedov: “Är inte rädd för fängelsestraff”

Det är inte heller mycket som har förändrats i Khabibs matchplan inför mötet.

– Dustin Poirier är en väldigt tuff motståndare. Jag vill inte underskatta honom. Han är mycket erfaren. Men när jag kommer till buren är min plan att trötta ut honom, och sedan få honom att klappa ur, säger Khabib på den öppna träningen inför UFC 242 enligt MMA Junkie.

Första matchen på nästan ett år

Detta blir Khabibs första match på elva månader, efter att han stängts av under en längre period. Detta efter skandalscenerna efter hans senaste möte med Conor McGregor på UFC 229. Nu planerar han att försvara sin lättviktstron under en längre period.

– Jag vill stanna i lättviktsdivisionen, eftersom jag känner att jag kan nå den här vikten. Det här är min vikt, och jag vill inte hoppa över till någon annan division, som fjädervikt eller weltervikt. Jag vill stanna i den här viktklassen och försvara min titel, avslutar “The Eagle”.

Allt du behöver veta inför helgens storgala UFC 242: Khabib vs. Poirier hittar du här.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara