Tränaren: Här är Khabibs fyra farligaste motståndare

✅ Listar Khabibs tuffaste motstånd - #1 kommer att få dig att häpna!

UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är ännu inte officiellt klar för en återkomst till oktogonen. Däremot ryktas den obesegrade dagestaniern möta interimmästaren Dustin Poirier UFC 242 i Abu Dhabi den 7 september.

Läs mer: “Därför kommer Conor McGregor alltid ha problem med Khabib”

Nu väljer Khabibs tränare Javier Mendez att lista fyra potentiella motståndare – från “lättast” till farligast.

“Är den farligaste enligt mig”

Mendez menar att fjäderviktsmästaren Max Holloway skulle vara minst problematisk för Khabib, medan han något oväntat fortfarande håller Conor McGregor som tuffast möjliga motstånd för dagestaniern.

Detta trots att Khabib besegrade McGregor så sent som på UFC 229 i höstas, då han avslutade irländaren via submission i den fjärde ronden.

– Om jag ska ranka fyra potentiella motståndare, så är Max Holloway lättast för Khabib. Max har bra boxning men saknar styrkan som krävs i lättvikt. Sen kommer Dustin Poirier. Han har bra uthållighet och är mångsidig. Tony Ferguson är tvåa på listan – hans armbågar är riktigt farliga. Till sist är Conor McGregor fortfarande den farligaste utmanaren enligt mig. Hans boxning är speciell, och där har han en chans, menar Mendez.

Khabib är för närvarande fortfarande avstängd för skandalscenerna efter UFC 229, där han gav sig på McGregors team efter att ha avslutat irländaren. Avstängningen hävs den 6 juli.

 

Håller ni med Mendez här?

 

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara