Khabib förklarar: Därför var han bäst i världen – Inte Jon Jones

✔ "Jones hade väldigt dåliga prestationer..."

MMA-fans kommer alltid debattera vilken fighter som är den bästa genom tiderna. De fighters som ofta kommer på tal vad gäller vem som är bäst genom tiderna är Khabib Nurmagomedov och Jon Jones. Det är svårt att hitta en enhällig konsensus men bägge fighters är övertygade gällande sina egna svar.

Det är ingen större överraskning att Khabib anser sig själv som den bästa. Samtidigt är Jones övertygad om att han är den bästa fightern genom tiderna.

I en intervju med ESPN förklarar Khabib att Jones jämna prestationer i några av sina senare titelförsvar, i kombination med hans många suspekta dopingtester, klargör debatten.

– För mig är det typ, 30-0, 29-0 eller 15-0, det betyder ingenting, sade Khabib. Från ingenstans kom jag och tog allting. Vid det tillfället, var jag den bästa i världen oavsett viktklass. Ingen kan säga något emot det. Det var inte Kamaru Usman, det var inte Jon Jones, som gick jämna matcher med dessa lätt tungviktare som Ovince Saint Preux, som Thiago [Santos], Anthony Smith, Dominick Reyes. [Jones] hade väldigt dåliga prestationer mot dem, och allt som hände med doping. Men jag då? Jag mörbultade alla.HETAST JUST NU


Jones om Khabib: “Tyvärr räcker inte fyra vinster i titelmatcher”

Debatten gällande den bästa genom tiderna blev mer intensiv när Khabib övertog Jones plats i UFC:s pound-for-pound-rankning. Jones tog till sociala medier för att klaga på rankningen och uttrycka sin frustration över läget.

Bortsett från en extremt kontroversiell förlust via diskvalificering har Jones aldrig förlorat. Han har tretton vinster i titelmatcher samt en vinst som sedan blev ogiltigförklarad efter att ha testat positivt för otillåtna substanser.

Jones menar dock att det blotta antalet segrar när en UFC-titel stod på spel bör räcka. Han har dock haft jämna och något kontroversiella segrar i sina tre sista titelförsvar.

– Jag respekterar verkligen Khabib och hedrar den man han är. Men man måste förtjäna att kallas för den bäste. Tyvärr räcker inte fyra vinster i titelmatcher, hur mycket alla än gillar dem, sade Jones.

Jones må ha rätt om en sak – han har fler vinster i titelmatcher än vad Khabib har. Enligt fansen finns det dock betydligt fler kriterier som avgör frågan om vem som är bäst genom tiderna.

 

Vem är bäst genom tiderna – Khabib Nurmagomedov, Jon Jones eller någon annan?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttUFC

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...