Khabib förutspådde hur sin karriär skulle sluta – för åtta år sedan!

✔ "Om jag vinner titeln..."

Conor McGregor har ibland kallats “Mystic Mac” på grund av sin tidigare förmåga att förutsäga hur en av sina matcher skulle sluta. Ärkerivalen Khabib Nurmagomedov var dock också skicklig på att förutspå något särskilt – hur sin karriär skulle ta slut.

Det var under en intervju som gjordes år 2013 när Khabib endast var 24 år gammal som förutsägelsen skedde. I intervjun förklarade han sina planer på att vinna UFC-titeln, hålla sig obesegrad och sedan gå i pension.

– Om jag vinner bältet och håller mig obesegrad kommer jag mest största sannolikhet lämna sporten för det finns inget slut, sade Khabib. Om jag vinner titeln och stannar obesegrad går jag i pension.

Khabib kunde inte ha haft mer rätt. Han höll sig obesegrad, vann titeln och gick sedan i pension efter sitt tredje titelförsvar trots att det fanns fler utmaningar i UFC:s talangrika lättviktsdivision.

En aspekt som starkt påverkade var dock Khabibs far Abdulmanap Nurmagomedovs tragiska bortgång i samband med komplikationer relaterade till covid. Det är dock noterbart att Khabib redan år 2013 såg sig själv gå i pension efter att ha vunnit UFC-titeln knappt tio år senare.


HETAST JUST NU


Video: Khabib förutspår en obesegrad karriär

 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...