Khabib förutspår att rivalen tar UFC-titeln från Oliveira — inom ett år!

✔ "Han är en värdig mästare, men..."

Den forne lättviktmästaren Khabib Nurmagomedov anser att Charles Oliveira är en värdig efterträdare. Han tror dock inte att “Do Bronx” Oliveira kommer att behålla bältet särskilt länge.

Champions League

Inter vs Barcelona
Odds 4.15 - 1.80
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

“The Eagle” Nurmagomedov pensionerade sig efter sin submissionvinst över Justin Gaethje i oktober 2020. Trots påtryckningar från fans och UFC-chefen Dana White så höll Khabib sitt ord och lämnade sporten för gott.

Oliveira kom att ta över tronen med en imponerande TKO-vinst över Michael Chandler under UFC 262 den 15:e maj. Lättviktsdivisionen kryllar dock av värdiga titelutmanare. Två av dem förväntas ryka ihop under UFC 264 den 10:e juli då Dustin Poirier och Conor McGregor möts en tredje gång.

Vinnaren av Poirier vs McGregor 3 kan komma att få nästa titelchans, även om UFC-chefen inte vill lova något. Utöver Poirier och McGregor så nosar även Beneil Dariush på en framtida titelchans. Trots att namn som Chandler, McGregor och Gaethje har en förlust i sin senaste match så är de bara en imponerade vinst från att argumentera för en titelchans.

Khabib känner sig dock självsäker på vem som kommer ta bältet från Oliveira — och vem som kommer ta titeln ifrån den personen!


HETAST JUST NU


Khabib tror Poirier tar över titeln — inom ett år

I en intervju med Sport 24 delade Khabib med sig av sina tankar kring Oliveira. “The Eagle” tror att den forne rivalen Poirier kommer att ta bältet, men att hans lagkamrat Islam Makhachev slutligen kommer att styra lättviktsdivisionen.

 — Han har åtta segrar i rad, sade Khabib om Oliveira. Så många tidiga avslut. Som jag minns det så är det bara mot Tony Ferguson som han hade en komplett match emot. Jag tycker att Oliveira är en mycket värdig mästare. Många avslut, många rekord i UFC. Det skulle vara synd om Michael Chandler vann. Två matcher i UFC och redan mästare? Det skulle vara fel på något sätt. Charles Oliveira har utvecklats väldigt mycket. Han är en värdig mästare. Jag är glad för honom.

— Men när Islam Makhachev stiger i rankningen kommer Oliveira inte längre att vara mästare, fortsatte Khabib. Det är viktigt att Oliveira förstår mig. Jag respekterar honom, han är en värdig mästare. Men när Islam kommer upp (i rankingen) kommer det att finnas en annan mästare inom ett år. I mina ögon blir det Dustin Poirier.

Makhachev har sju raka vinster och besegrade Drew Dober i mars 2021. Det var hans första match sedan september 2019 och anledningen tycks vara att få fighters är villiga att dela bur med honom.

Makhachev har dock en ny match inplanerad då han förväntas möta Thiago Moises den 17:e juli. Moises är för närvarande rankad på femtondeplats och har tre raka vinster.

 

Poirier och sedan Makhachev,
håller du med Khabib?

 

 

Inter vs Barcelona

 

4.15 – 1.80

 

3 Oktober | 21:00 | Champions League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dustin PoirierIslam MakhachevKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara