Detaljen i kontraktet – Khabib vs. GSP tillbaka på bordet?

✅ Agenten avslöjar: Öppnar för supermöte

Under gårdagen blev det många misstänkt länge bekräftat – den obestridde lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov är klar för sin UFC-comeback efter avstängningen från UFC 229.

Läs mer: Khabib Nurmagomedov klar för UFC-comeback!

“The Eagle” kommer att försvara sitt lättviktsbälte mot interimmästaren Dustin Poirier den 7 september, då UFC återvänder till Abu Dhabi för UFC 242.

Khabib vs. GSP en möjlighet?

Samtidigt kunde Abdelaziz också avslöja att det finns en specifik klausul i det nya kontrakt som Khabib nyss tecknat med UFC. Den aktiveras om Khabib någonsin möter den tidigare dubble UFC-mästaren Georges St-Pierre.

Den kanadensiske MMA-legendaren har redan gått i pension, men både han och Khabib har flera gånger uttryckt intresse om att fightas mot varandra.

– Ingen har en garanterad titelchans mot Khabib, förutom Georges St-Pierre. Det finns en klausul i kontraktet för en sådan fight. Om Georges kommer tillbaka kommer Khabib att möta honom och det är redan färdigförhandlat, säger Abdelaziz till ESPN.

Khabib Nurmagomedovs manager Ali Abdelaziz. Foto; Ethan Miller/Getty Images

Gick i pension i vintras

St-Pierre har inte fightats sedan han besegrade den dåvarande mellanviktsmästaren Michael Bisping och därmed blev en av få som vunnit titlar i två olika divisioner i UFC. Det mötet gick av stapeln på UFC 217 i november 2017.

Läs mer: UFC-legendaren Georges St-Pierre går i pension

Den 38-årige St-Pierre meddelade officiellt sin pension på en presskonferens i februari i år.

 

Hade ni velat se Khabib vs. GSP? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara