Khabib Nurmagomedov ryktas möta Georges St-Pierre

✅ Rykte: Khabib vs. GSP på gång! ✅ Kan detta vara den stora nyheten managern hintade om?

Nyligen gick Ali Abdelaziz, manager till UFC:s obesegrade lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov, ut och hintade om stora nyheter för sin klient.

Nu ryktas det om att en superfight mellan “The Eagle” och den tvåfaldige UFC-mästaren Georges St-Pierre är på gång. Det är Twitter-kontot MMA TEAM DAGESTAN som gick ut med de ännu obekräftade uppgifterna under måndagen.

Besegrade Conor McGregor i tidernas största UFC-fight

Nurmagomedov (27-0) besegrade nyligen UFC-superstjärnan Conor McGregor i en mycket uppmärksammad kamp om lättviktstiteln på UFC 229. Mycket av rubrikerna från matchen handlade dock om det som hände precis efteråt, då Khabib stormade ur buren och gav sig på McGregors lagkamrat.

Både Khabib och McGregor riskerar straff efter det kaos som följde, och Khabib har redan fått halva sin lön från mötet indragen. Segern mot McGregor var Khabibs elfte raka i UFC, och hans första titelförsvar sedan han tog hem titeln mot Al Iaquinta tidigare i år. Mötet blev också en stor monetär succé, och är enligt preliminära siffror den mest sålda UFC-fighten genom tiderna.

Läs mer: UFC 229 slår PPV-rekordet – med råge!

Har hållit titlar i två divisioner

St-Pierre (26-2) var under en lång tid welterviktsmästare i UFC innan han gick i pension i november 2013, då med nio raka titelförsvar. Han återvände till tävlan så sent som förra hösten, då han besegrade Michael Bisping och tog hem mellanviktstiteln.

“GSP” lämnade därefter ifrån sig mellanviktstiteln, och drabbades av en sjukdom som har hållit honom borta från tävlan sedan Bisping-fighten. Så sent som tidigare under månaden gick kanadensaren dock ut och öppnade för en comeback nästa år.

Läs mer: Georges St-Pierre öppnar för comeback nästa år

Det är för närvarande okänt i vilken viktklass Khabib och St-Pierre skulle tävla i, ifall ett potentiellt möte mellan de båda blev av.

 

Är det här en match ni vill se? Kommentera nedan?

 

Kategorier
Rykten & Skvaller om MMASenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara