Khabib ger svar på Khamzats kontroversiella kommentarer

✔ "Jag förväntade mig aldrig något från denna personen"

Nu har MMA-legendaren och forne UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov uttalat sig om svenske Khamzat Chimaevs kontroversiella kommentarer.

Det var för cirka två veckor sedan som Chimaev anslöt sig till en livesändning på Instagram med den hårt kritiserade tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov. Tidigare har Kadyrov haft en stark och respektfull relation till Khabib, men tonen i sändningen ändrades och blev alltmer negativ.

Kadyrov kallade Khabib för ett “UFC-projekt” och ifrågasatte om den forne UFC-mästaren hade klarat sig lika bra i den ryska organisationen ACA. Khamzat inflikade och sa att de kunde “slita isär” Khabib.

Nyligen närvarade Khabib under ett Eagle FC-event – en organisation som den forne UFC-mästaren själv äger. Han tillfrågades om Khamzats kommentarer och gav en kylig respons.

– Jag blev inte [besviken], sade Khabib. Jag har aldrig träffat honom, vi har pratat i telefon. Man blir bara besviken på någon när man förväntar en viss sorts respons från honom. Jag förväntade mig aldrig något från denna personen. Det är hans rätt, om han tycker att det han sa var nödvändigt, låt honom skriva vad han vill. De frågorna är för honom.HETAST JUST NU


Khabib: “Vad kände jag? Ingenting”

Khabibs kusin Abubakar Nurmagomedov höjde ett varningsfärger och varnade Khamzat för sitt sätt att uttrycka sig. Dock verkar Khabib ointresserad av UFC-svenskens kommentarer.

– Alla har sina egna åsikter, så jag låter det vara, fortsatte Khabib. Jag såg inte Ramzan Kadyrovs livesändning, jag läste bara vad [media] skrev. Vad kände jag? Ingenting. Hela världen pratar om mig. Jag ser inget förolämpande i uttrycket “UFC-projekt”.

Khabib gick i pension till följd av sin submissionvinst över Justin Gaethje på UFC 254 i oktober förra året.

Å andra sidan siktar Khamzat på comeback till UFC till sommaren efter att ha kämpat med biverkningar från covid. Förhoppningsvis blommar inte dispyten mellan Khamzat och Khabib upp ytterligare.

 

Är tjafset mellan Khabib och Khamzat officiellt över?

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...