Khabib har en säregen teori — om Conor McGregor och hans misslyckande!

✔ "Du måste bli ödmjuk!"

Khabib Nurmagomedov är en djupt religiös man och tror att en högre makt kom att spela en avgörande roll under helgens UFC 264.

I huvudmatchen möttes Dustin “The Diamond” Poirier och Conor McGregor i en tredje match. Tyvärr fick vi inte se det definitiva slutet på trilogin då McGregor drog på sig ett otäckt benbrott som kom att stoppa matchen efter första ronden.

Den före detta lättviktsmästaren Khabib har besegrat båda fighters, men sticker inte under stolen med vem han tycker om. Kort efter att Poirier vunnit så skrev Khabib att “det goda besegrar alltid det onda” och gladdes över resultatet.

Khabibs rivalitet med McGregor är en av de mest infekterade i UFC:s historia och det hela kulminerade i en titelmatch i oktober 2018. Lättviktsmästaren Khabib försvarade sitt bälte via submission, men fientligheten fortsätter.

Khabib såg hur McGregor betedde sig under uppbyggnaden av trilogin och misstyckte. McGregor skickade bland annat sexuella meddelande om Poiriers fru och hotade “The Diamond” till livet, även efter matchens slut.

I en intervju med MMAjunkie sade Khabib att sådant beteende straffas av Gud.

 — [Det kommer alltid] att finnas något mer överlägset och kraftfullare än det vi har, sade Nurmagomedov. Gud kommer alltid att göra dig ödmjuk. Jag såg igår eller för två dagar sedan hur [McGregors] tränare sa, ”Jag förstår inte hur detta hände. Han är en stark ung man och han bröt foten, jag förstår inte”.

— Allt [kommer] från Gud. Du måste bli ödmjuk. När du blir rik, när du blir stark, när du blir känd, du tror kanske att det är på grund av dig själv? Gud kommer att göra dig ödmjuk.


HETAST JUST NU


Khabib tror på Dustin Poirier

Khabibs uttalanden påminner om de han yttrade medan han fortfarande var en aktiv UFC-fighter. Efter sin titelmatch mot Al Iaquinta april 2018 så satte Khabib siktet på McGregor.

 — [Jag vill] göra honom ödmjuk, lära honom ett och annat, sade Khabib till presskåren då. Inte bara krossa hans ansikte… Förändra det! Jag vill förändra hans ansikte. Naturligtvis, om jag förändrar hans ansikte kanske jag också förändrar hans åsikter.

Khabib pensionerade sig efter sin vinst mot Justin Gaethje i oktober 2020. Han lämnade därmed sporten obesegrad och med ett samlat matchfacit på 29-0. Han ägnar numera sin tid med att hjälpa sin lagkamrater och att bygga upp sin egna MMA-organisation Eagle Fighting Championship (EFC).

Trots att han är pensionerad fortsätter Khabib att vara aktiv inom sporten och håller ett öga på sin forna rivaler. Charles Oliveira har nu tagit över lättviktstronen och med största sannolikhet kommer Poirier att möta honom i en titelmatch härnäst.

Khabib tror att det slutligen kommer att bli Poirier som tar hem bältet.

 — Jag gillar verkligen denna match, sade Nurmagomedov. Jag är väldigt nöjd med Dustin Poirier. Han förtjänar en titelchans, och jag tycker att han förtjänar att vara UFC-mästare i lättvikt nu.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...