Khabib hedrar sin avlidna far: “Det handlar om mer än att tjäna pengar”

✔ Khabib talar om faders arv och inflytande

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov är hetare än någonsin trots att han nyligen utannonserade sin pension från sporten. Sedan dess har det dock kommit att spekuleras i om han verkligen lagt handskarna på hyllan eller kommer göra en comeback inom kort.

Allt handlar till slut om Khabib och hans nära relation till sin familj. Hans pappa och tränare Abdulmanap Nurmagomedov avled den 3 juli och Khabib kom att lova sin mamma att inte fortsätta tävla utan faderns vägledning.

Vad Khabib lärde från sin far har kommit att genomsyra hans liv. I en intervju pratade han öppet om sin far och hyllade honom som en otrolig inflytelserik man.

 – Han hade många olika kvaliteter och prioriterade allt. Han fokuserade på det som var viktigast just nu och värderade alltid sin tid.

– Man måste prioritera. Jag kommer till den nivå som min far var på och jag förstår att det bara finns 24 timmar på en dag. Man måste ta reda på vad som är viktigast.


Relaterat


Vad väntar Khabib?

Den 24 oktober försvarade Khabib sin lättviktstitel mot Justin Gaethje och tog därefter förstaplatsen på UFCs P4P-lista.

Han har sedan dess varit sparsmakad med detaljer kring sin framtid men han har kommit att göra stora affärer. Han köpte bland annat en MMA-organisation för miljonbelopp som nyligen hade sin första gala.

Men trots att han numera har det gott ställt så säger lättviktsmästaren att det aldrig handlat om pengar. Det är också en lärdom han tagit från sin far.

 – Min far sa: ”Du måste studera, träna och bli en anständig person, snarare än att bara flytta från vår by för att tjäna pengar.

 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara