Khabib hintar om när han gör sin comeback – och det är inte snart

✔ Lättviktsmästaren Khabib avslöjar sin plan ✔ Vem bör "The Eagle" möta härnäst?

Khabib Nurmagomedov har varit UFCs lättviktsmästare sedan april 2018 och har än så länge försvarat sitt bälte mot både Conor McGregor och Dustin Poirier. Den 18 april var han tänkt att möta Tony Ferguson men den rådande pandemin satte käppar i hjulet – för femte gången.

Ferguson kom att få en ny motståndare i form av Justin Gaethje men galan kom slutligen att falla samman när det stod klart att alla UFC-galor är inställda på obestämd tid.

I slutet av denna månad kommer Khabib att inleda ramadan och om UFC-chefen Dana White inte får igång sin mystiska ö ser det ut som att det kommer dröja ett bra tag innan vi får se UFC, eller åtminstone Khabib.

sin Instagram delar “The Eagle” Khabib med sig av sina kommande planer och avslöjar att han siktar på en retur i september. Dock så säger han att han inte tror det är särskilt troligt att coronakrisen kommer att vara över tills dess och insinuerar därmed att det komma att dröja längre än så.


Tony Ferguson avslöjar sin galna UFC 249-plan – trots att galan är inställd!


Vem möter Khabib i sin comeback?

Skulle det dröja til september innan Khabib gör sin comeback så kommer det vara ett år sedan han tog sig an “The Diamond” Poirier och vann via submission.

Khabib är fortfarande obesegrad i sin MMA-karriär, med 28 raka segrar, i en av UFCs mest svåraste divisioner. I UFC har han dock tolv raka vinster, en lika lång vinstsvit som Ferguson.

Många tror att “El Cucuy” Ferguson kommer att vara Khabib svåraste test och det är den enda rättmätiga matchen att boka när UFC återvänder.

Efter sin vinst mot Donald Cerrone i början av året så har dock McGregor blivit lovad nästa titelchans och Gaethje också är nära lättviktstoppen med sina tre raka TKO/KO-vinster.

 

Vem tycker du Khabib ska möta härnäst?

 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara