Khabib avslöjar: “Han är den bästa fjäderviktaren i världen!”

✔ Obesegrad som coach 2021! ✔ "The Eagle" håller inte med den officiella rankingen!

Den forne lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov anses av många vara en av de bästa genom tiderna i lättviktsklassen. Efter sin senaste match mot Justin Gaethje meddelade han i vinnarintervjun att det var dags att lägga handskarna på hyllan.

Khabib gick i pension som obesegrad under hela sin MMA-karriär och slutade med ett totalt matchfacit på 29-0. Men efter sitt uttåg från UFC har han hållit sig aktiv inom sporten och meddelat att han tänker fortsätta instruera de atleter som han har en nära relation med.

Vi har fått se “The Eagle” coacha och vara i ringhörnan för familjemedlemmar, nära vänner och landsmän. I samband med sin nya roll som tränare och ägare av Eagle Fighting Championship har Khabib uttryckt att han bland annat kommer lägga sitt fokus på att lyfta fram atleter från Dagestan och närliggande länder.

Nyligen fick vi se honom hjälpa sin kusin Usman Nurmagomedov i hans Bellator-debut. Under ronderna kunde man höra Khabib skrika ut instruktioner till Usman genom hela fajten. Usman dominerade större delen av matchen och vann via enhälligt domslut.

Sedan Khabib gått över till att coacha på heltid under 2021 har han gått obesegrad som coach genom året.


HETAST JUST NU


Khabib avslöjar vem han tycker är den bästa fjäderviktaren!

I början av veckan gick Khabib ut på sociala medier och informerade om vem han tycker är den bästa fjäderviktaren i världen. Enligt honom är det UFC-atleten och landsmannen Zabit Magomedsharipov.

– Är med den bästa fjäderviktaren i världen – Zabit Magomedsharipov!

Magomedsharipov är obesegrad sedan han debuterade i UFC och har ett totalt matchfacit på 18-1. Han gick sin senaste match i november 2019 där han mötte Calvin Kattar. Magomedsharipov gick segrande ur matchen via enhälligt domslut.

Enligt UFC:s officiella ranking är Magomedsharipov rankad trea följt av Brian Ortega på en andraplats och Max Holloway som nummer ett. Mästaren i fjäderviktsdivisionen är Alexander Volkanovski.

 

Håller du med “The Eagle” eller vem rankar du högst i fjädervikt?

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Khabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...