Khabib kommer med stort uttalande om titeln – inför Conor McGregors comeback

✔ Khabib ser slutet på sin lättviktsvälde!

UFCs regerande lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov må ha pensionerat sig i oktober men han fortsätter hålla i titeln, åtminstone en tid framöver.

Den 23 januari kommer UFC 257 att gå av stapeln på Fight Island i Abu Dhabi. I kvällens huvudmatch kommer två av Khabibs före detta motståndare att göra upp i en spännande lättviktsdrabbning: den före detta dubbelmästaren Conor McGregor och Dustin Poirier.

Mötet markerar McGregors retur till buren efter över ett år borta från tävlan. Förväntningarna är skyhöga från fansen men även för Khabib.


Relaterat


Khabib: Conor McGregor eller Dustin Poirier tar bältet

Inför den efterlängtade returmatchen mellan McGregor och Poirier så säger Khabib att han tror att vinnaren kommer ta över hans lättviktstitel.

 – Topp tre [lättvikts]fighters just nu? Poirier, McGregor och [Islam] Makhachev. [Makhachev] är inte i topp fem ännu, men dessa är de bästa.

– Mitt bälte kommer att tas utav vinnare av Dustin vs Conor!

Per dagsdato så kommer matchen mellan McGregor och Poirier att INTE vara om en titel, varken lättvikts- eller interimbältet. Khabib håller fortfarande i bältet men det kan komma att förändras efter ett planerat möte med UFC-chefen Dana White.

White har sagt att han känner sig självsäker på att han kan övertala Khabib att göra en comeback. UFC-chefen måste dock kunna erbjuda Khabib något utöver det vanliga för att få honom att gå ytterligare en match.

Khabibs lagkamrat Daniel Cormier tror dock att det inte finns några pengar i världen som kan få “The Eagle” att återvända. Enligt “DC” finns det endast EN match som kan förändra allt.

 

 

Håller du med Khabib,

blir McGregor eller Poirier nästa mästare?

 

Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara