Bilder från UFC 229. Foton: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Khabib kräver en ursäkt från Las Vegas – efter straffet

✅ "Gör det om de ber om ursäkt - annars ..."

Khabib Nurmagomedov kommer inte att fightas i Las Vegas framöver. Åtminstone inte förrän han har fått en ursäkt från delstaten Nevadas atletiska kommission (NSAC).

Det uppger den obesegrade UFC-mästaren i en nylig intervju med ryska RT. Bakgrunden är det straff som Khabib ådrog sig efter skandalscenerna i samband med matchen mot Conor McGregor på UFC 229 i Las Vegas – ett straff som “The Eagle” inte tycker sig förtjäna.

– Vi håller samtal om matchen mot Tony Ferguson. De föreslog att vi skulle hålla den i Las Vegas i mars, men då måste de be om ursäkt för att de straffade mig för incidenten den 6 oktober 2018, säger Khabib.

Läs mer: Skandalscener efter supermatchen: Conor McGregor blir påhoppad i buren

“Gör det om de ber om ursäkt – annars”

Khabib fick förutom ett halvårs avstängning böta 500 000 dollar för sitt beteende i samband med stormatchen mot McGregor. Nu kräver han en ursäkt eller pengarna tillbaka från kommissionen – annars tänker han gå sin nästa match i New York i stället.

Läs också: Dana White förvånad över Khabibs straff: “Lite väl hårt”

– Jag fightas där om de ber om ursäkt. Annars väljer vi ett annat ställe. Jag kan fightas i New York i april. Jag kommer att vara redo i april, eller i mars i Las Vegas, om de ber om ursäkt eller ger mig tillbaka mina pengar, säger Khabib.

Khabib försvarade senast sitt lättviktsbälte i september, då han besegrade Dustin Poirier via submission.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...