KLART: Khabibs lagkamrater får sina avstängningar kortade

✅ Stängdes av efter skandalgalan UFC 229: Khabib vs. McGregor ✅ Då kan de återvända

Khabib Nurmagomedovs lagkamrater Zubaira Tukhugov och Abubakar Nurmagomedov var några av dem som stängdes av efter skandalscenerna på UFC 229. Nu står det klart att de får sina avstängningar reducerade.

Läs mer: Skandalscener efter supermatchen: Conor McGregor blir påhoppad i buren

MMA Junkie rapporterar nämligen att Nevadas Atletiska Kommission (NSAC) har valt att förkorta avstängningarna med 35 dagar. Det betyder att de nu kan fightas igen så snart som den 2 september i år.

Öppnar för Khabib-återkomst

Samtidigt öppnar detta för att Khabib kan gå match den 7 september, då UFC 242 äger rum i Abu Dhabi. Lättviktsmästaren har nämligen tidigare vägrat återvända förrän lagkamraternas avstängningar hävts.

– Det har varit en jobbig process, som har kostat oss mycket tid och pengar. Det är skönt att det är över. Nu kan Abubakar och Zubaira fortsätta göra det de älskar och följa sina drömmar, säger managern Ali Abdelaziz till MMA Junkie.

Nurmagomedov och Tukhugov har redan betalat böter på 25,000 dollar (ca 240 000 kr) var som straff för sina aktioner efter galan förra hösten, där Khabib mötte Conor McGregor i huvudmatchen. Båda två måste nu också genomföra tio timmars samhällstjänst var, något som enligt kommissionen ska ske i juni.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara