Foto: Per Haljestam-USA TODAY Sports

Anledningen – därför fightas inte Khabib förrän i mars nästa år

✅ Avslöjar: Därför får vi vänta på superstjärnans nästa fight

Khabib Nurmagomedov återvände nyligen till oktogonen då han försvarade sitt lättviktsbälte mot Dustin Poirier under september månads UFC 242 i Abu Dhabi.

Läs mer: Dana White avslöjar UFC:s planer för Khabib och Adesanya

Men nu kan det dröja ett tag innan vi får se Khabib fightas igen. I alla fall om han ska tro hans far och coach Abdulmanap Nurmagomedov.

“Blir väldigt svårt”

Abdulmanap, som också tränar flera andra dagestanska fighters, har helt enkelt inte tid att förbereda alla sina kämpar för match samtidigt.

Han förklarar:

– Vi kommer inte att ta någon fight före mars, eftersom jag har flera studenter som fightas under december och januari. Det blir väldigt svårt för mig om Zubaira Tukhugov, Islam Makhachev och Khabib skulle fightas samtidigt, säger Abdulmanap i en nylig intervju.

Khabib kommer med stor sannolikhet ställas mot Tony Ferguson i sin nästa match. “El Cucuy” har tolv raka vinster i lättviktsdivisionen.

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...