Khabib Nurmagomedov redo att lämna ifrån sig UFC-titeln!

✔ Avslöjar: titelmatch på gång - men inte med honom!

UFCs lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är redo att lämna ifrån sig titeln och avslöjar att organisationen planerar att sätta ihop en titelmatch inom några månader.

I en intervju med ryska Match-TV så luftade Khabib sina tankar kring lättviktsklassen och hur han redan gett besked till UFC-chefen Dana White.

 – Jag fokuserar på mina stora projekt nu, [jag har] fyra eller fem och jag måste spendera tid med dem, sade Khabib.

– När det kommer till min karriär som fighter så vill jag inte gå in i detaljer. Dana är en ärlig person och vi har alltid haft en ärlig relation. Jag tror att han kommer att meddela media om det meddelande som jag skickade till honom för en vecka sedan.

– Det är ingen hemlighet, jag bara berättade för honom hur jag skulle vilja att saker och ting utvecklades, inte bara i relation till mig utan även om lättviktsklassen i allmänhet.

Efter UFC 257, där Dustin Poirier knockade Conor McGregor, så avslöjade UFC-chefen att Khabib pensionerat sig men att det är han som försöker hålla kvar honom. Det har spekulerats om en supermatch mellan Khabib och ex-mästaren Georges St-Pierre, men ännu har inget gjorts officiellt.


HETAST JUST NU


Khabib: UFC planerar titelmatch i mej eller juni

Saker har minst sagt varit komplicerade sedan Khabib tävlade sist. I oktober 2020 besegrade han Justin Gaethje och tog hem karriärens tjugonionde vinst.

I sin segerintervju chockade han MMA-världen då han avslöjade att han lämnar sporten. Anledningen var att han lovat sin mamma att sluta tävla efter att hans pappa Abdulmanap Nurmagomedov gick bort i fjol.

White har dock fortsatt att pressa på och ger fortfarande inte upp. UFC-chefen kommer att träffa Khabib i slutet av februari för att diskutera vidare men “The Eagle” säger att en titelmatch redan är i görningen.

– Jag sa till [Dana] att jag inte vill att divisionen ska vänta. Men å andra sidan har fighters precis [tävlat] och folk förstår nog redan vilka vi kommer att få se kämpa om titeln.

– Jag vet att [UFC] redan har gjort planer runt maj eller juni för en titelmatch. Men mellan vilka? Dana sa att det inte är klart än. Så mycket kan jag säga. När jag sa till honom att lättviktsklassen behöver gå vidare så sa han att han inte är klar än.

– [White] sa till mig: ‘När du flyger till Las Vegas i slutet av februari så sätter vi oss ned och pratar’. Dana måste ta något slags beslut. Men oavsett vad han bestämmer så kommer jag att acceptera det.


MISSA INTE: UFC 258: Usman vs. Burns – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Titelmatch i lättvikt: Conor McGregor vs Dustin Poirier 3?

Tidigare under dagen kunde MMAnytt rapportera att UFC planerar en tredje match mellan Poirier och McGregor. “The Notorious” McGregor vill återvända i maj, något som i sådana fall passar ihop med den titelmatch som Khabib refererar till.

Enligt Khabib så förtjänar dock redan “The Diamond” Poirier att hålla i bältet.

 – Poirier förtjänar att bli mästare, det är min personliga åsikt, sa Khabib. Kolla vilka han har slagits mot: Jim Miller, Eddie Alvarez, Anthony Pettis, Max Holloway. Han har kämpat mot mig, mot Conor. Det här är alla toppfighters, krigare som kanske kommer att hamna i UFC Hall of Fame.

Det kommer bli intressant om UFC fortsätter med sina planer att matcha McGregor mot Poirier och om en titel kommer att stå på spel. I sådana fall lämnar det Charles Oliveira och Michael Chandler utanför, båda topprankade lättviktare som satt siktet på titeln.

 

Vilka förtjänar att slåss om titeln?

 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara