Khabib Nurmagomedov avslöjar: Denna supermatch vill jag boka in!

✔ Kan han få till matchen som Dana White inte lyckades med?

UFCs nuvarande lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov har avslöjat vilka två fighters han skulle sätta ihop i en supermatch mot varandra – om han fick bestämma!

Khabib annonserade efter matchen mot Justin Gaethje att han tänker lägga handskarna på hyllan. UFC har ännu inte tagit titeln ifrån honom och det är ännu oklart vilka två som kommer få nästa chans att slåss om lättviktsbältet.

Skulle det visa sig att Khabib är helt klar med att tävla i sporten har han fullt upp utanför buren. Sedan förra året är Khabib ägare och promotor för MMA-organisationen Eagle Fighting Championship.

I en intervju fick “The Eagle” frågan om vilken supermatch han allra helst hade bokat om han fick välja helt fritt bland alla stjärnor.

– Nästan alla stjärnor är låsta under kontrakt med olika organisationer. Men om vi endast ska fantisera så hade jag valt att boka en match mellan den enorma tungviktaren Brock Lesnar och legenden Fedor Emelianenko i Ryssland!

– Det hade varit en väldigt intressant matchning! Vår stjärna mot den amerikanska stjärnan – jag hade absolut anordnat denna fajt i min organisation! Allt kan hända i denna sport, tillägger Khabib.

Om denna match blir av eller ej får framtiden avgöra. I dagsläget är Khabibs fokus när det kommer till EFC att erbjuda nya och lokala fighters en till plattform att tävla på.


HETAST JUST NU


Khabib Nurmagomedov ska möta Dana White igen

Inför UFC 257: Poirier vs McGregor 2 var det en stor uppmärksamhet kring ett möte mellan Khabib och UFC-chefen Dana White på Fight Island. Tanken var att de skulle träffas och diskutera mästarens framtid och förhoppningsvis gå ut med klara direktiv för vad som händer med lättviktstiteln.

Resultatet blev ett något tveksamt besked där White meddelade att Khabib fortfarande är mästaren och tänker vänta och se ifall någon av utmanarna i divisionen kunde väcka hans motivation igen.

Efter galan fick vi höra från White att han samtalat med Khabib på nytt och att mästarens intresse var svalt inför att möta någon från galan.

I slutet av februari är det tänkt att White och Khabib ska träffas igen och förhoppningsvis får vi då veta mer om vad som händer med lättviktstiteln!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...