Djurrättsorganisationen PETA är starkt kritiska till att UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov brottas med björnar

Djurrättsorganisationens PETA:s kritik – mot Khabib Nurmagomedov

✅ PETA riktar skarp kritik mot Khabib Nurmagomedov efter brottningsvideon med björnen

I samband med att Khabib Nurmagomedov etablerade sig internationellt kom en fascinerande video från hans barndom till ytan.

Vid det här laget har väl ingen missat videon som visar “The Eagle” brottas med en björn. Videon spelades in 1997 när Nurmagomedov endast var nio år gammal och brottas med björnen. I den lite mer än fyra minuter långa videon ser man att han redan då var en riktigt duktig brottare.

I samband med Khabibs senaste vinst har djurrättsorganisationen PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) uppmanat UFC att fördöma detta beteende, som de tycker är djurplågeri. Khabib besegrade Poirier via submission i tredje ronden på UFC 242 i Abu Dhabi.

Till Business Insider säger Elisa Allen att UFC borde se över sin relation med lättviktsmästaren, tills han har visat en drastisk förändring i sitt beteende och ger djuren den respekt de förtjänar.

– Att brottas med en fastkedjad björn är avskyvärt och visar en stor brist på respekt och hänsyn till vilka dessa djur är.

Klippet har i skrivande stund 8.5 miljoner visningar och det är föga troligt att UFC ska uppmärksamma detta. Än mindre att de ska göra något åt saken.

 

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara