Khabib avslöjar om corona: fadern allvarligt sjuk – många i familjen har dött

✔ "The Eagle" Khabib vädjar nu till folket

Lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov har drabbats hårt av corona och avslöjar nu att flera familjemedlemmar har insjuknat och dött. “The Eagle” bekräftar också de uppgifter gällande hans pappa Abdulmanap Nurmagomedovs koma, och säger att pappans allvarliga tillstånd är direkt relaterat till den rådande pandemin.

På sin Instagram vädjar nu Nurmagomedov till sitt folk från Dagestan att stanna hemma då situationen fortsätter att förvärras i Ryssland och närliggande länder:

 – Mer än 20 av mina nära familjemedlemmar har fått Covid-19 och har behövt att lägga in i intensivvårds-avdelningar. Några av dem är inte längre med oss. Gällande min pappa så har vi fått massor av stöd och folk fortsätter att ständigt fråga mig om honom.

– Min far är fortfarande i sjukhuset. Han håller fortfarande på att handskas med denna sjukdom. Han hade också hjärtkomplikationer på grund av Covid-19. Abdulmanap genomgick en hjärtoperation i fjol och hade i dagarna ytterligare en, så han är fortfarande i dåligt skick. Det är allt jag kan säga.

– Jag vill tacka alla människor för ert stöd, hälsningar och böner. Jag önskar också er detsamma. Var försiktiga och friska. Tack så mycket.


MISSA INTE: Conor McGregors otippade meddelande till Khabib – om faderns koma


Khabib drabbas hårt av corona – på flera sätt

Den rådande pandemin har haft stora komplikationer för Khabib och hans karriär. Inte nog med att hans pappa och flera familjemedlemmar drabbats hårt, han blev också tvungen att ställa in sin titelmatch mot Tony Ferguson.

Det är ännu oklart när Khabib kan komma att återvända till buren. Han är i de sista dagarna av ramadan och UFC vill boka honom mot interimmästaren Justin Gaethje. Hans familjesituation kan dock komma att sätta käppar i hjulet och skjuta upp hans nästa titelförsvar ytterligare.

Khabib har inte tävlat sedan september 2019 då han besegrade Dustin Poirier via submission i tredje ronden, hans 28:e raka seger. “The Eagle” är fortfarande obsegrad i sin MMA-karriär.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara