Dana White om Khabib: “Jag kommer pressa honom så hårt jag kan”

✔ Snart äger det viktiga mötet rum!

Om UFC-chefen Dana White får som han vill kommer lättviktsmästaren Khabib “The Eagle” Nurmagomedov att gå ytterligare en match för att nå sin dröm: ett matchfacit på 30-0.

Sedan vinsten på UFC 254 mot Justin Gaethje har både White och Khabib gått ut offentligt med uppdateringar gällande lättviktsmästarens fortsatta karriär. Khabib har meddelat att han ämnar att hålla sitt löfte till sin mor om att inte tävla igen – efter sin fars bortgång i juli 2020.

Trots detta har UFC kvarhållit honom som mästare för lättviktsdivisionen. White menar på att han fortfarande är en aktiv UFC-atlet och fortsatt titelhållare.

“The Eagle” kommer att vara i Abu Dhabi när UFC kommer tillbaka till Fight Island i januari. Som MMAnytt tidigare rapporterat kommer Khabib att träffa White under ett möte. Planen är att de ska diskutera lättviktsmästarens framtid inom organisationen.

White kommer lägga fokus på att övertala Khabib till att komma tillbaka och döljer inte sina intentioner i en intervju med ESPN.

– Vi kommer ha ett möte med Khabib eftersom jag tycker att han ska fortsätta fightas. Jag menar – kolla bara vad han gjorde med Gaethje. Kolla vad han har gjort mot alla sina tidigare motståndare.

– Det var som när jag ville att Daniel Cormier skulle stanna kvar, jag tycker båda är bland de bästa i världen. Men det kommer alltid finnas argumentet att lämna sporten med flaggan i topp.


HETAST JUST NU


Dana White: “Khabib är i en unik position”

Hur det kommer att gå till när White ska övertyga Khabib är inte helt klart. De senaste matcherna har varit väldigt lukrativa för “The Eagle” och han har tjänar stora summor – även utanför UFC.

– När det kommer till pengar så har Khabib en förmögenhet. Han kommer aldrig behöva arbeta igen och har samtidigt möjligheten att tjäna kopiösa mängder. Khabib är i en väldigt unik position.

– Jag tycker att han ska fightas igen och jag kommer pressa honom så hårt jag kan för ytterligare en match till, meddelade White.

Enligt UFC-chefen har de endast talats vid via SMS om man bortser från kvällen efter UFC 254 och på resan hem. Detta blir första gången de träffas ansikte mot ansikte.

 

Kommer Dana White lyckas övertala “The Eagle”?

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Dana WhiteKhabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...