Khabib kan bli borta ÄNNU längre – här är nya planen

✔ Uppdateringen - från UFC

Det verkar kunna dröja något längre än förväntat innan vi får se UFC:s obesegrade lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov i en ny MMA-fight.

Detta enligt UFC-bossen Dana White, som nyligen gav ett nytt besked om “The Eagles” framtid.

Nurmagomedov skulle som känt ha försvarat bältet mot världsettan Tony Ferguson den 18 april. Titelmatchen, som marknadsfördes som “historiens mest efterlängtade UFC-fight”, blev dock inställd för femte (!) gången – på grund av den globala coronapandemin. Nu ska Ferguson istället göra upp mot nummer 4-rankade Justin Gaethje om en tillfällig mästartitel den nionde maj, då UFC återvänder med ett stjärnspäckat event i Florida.

– Ferguson vs. Gaethje är en av de mest våldsamma matcher du någonsin kommer se. Det kan jag garantera. Den här fighten kommer bli helt otrolig. Vinnaren kommer att möta Khabib om den officiella titeln, meddelade Dana White under en livesändning på Instagram med ESPN (via MMA Junkie) och tillade:

– Det här är för interimbältet. Vinnaren möter Khabib, 100 procent.

Khabib Nurmagomedov ska försvara sitt officiella titelbälte mot vinnaren av Tony Ferguson vs. Justin Gaethje – som först kommer att utses till lättviktens tillfälliga mästare. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports


LÄS MER: Här väger Tony Ferguson in – precis som svenske stjärnan

LÄS OCKSÅ: McGregor vikthånar Khabib – det skulle han aldrig ha gjort …


Dana White: Khabib kan återvända i oktober

När Nurmagomedov drog sig ur Ferguson-matchen sa den dagestanske stjärnan att han skulle vara redo att fightas igen i augusti. Hans team har samtidigt varit öppna för att vänta till september, eftersom UFC då väntas hålla en ny gala i Abu Dhabi – där Nurmagomedov är en stor stjärna.

Men enligt den senaste uppdateringen från White verkar mästarens nästa titelförsvar kunna dröja ytterligare en månad.

– Khabib kommer att vara tillbaka i september eller oktober, sade UFC-bossen under livesändningen.

Om Nurmagomedov återvänder i oktober kommer det ha gått över ett år sedan hans senaste fight, där han ströp ut Dustin Poirier för att kamma hem sin 28:e vinst i rad.

Det återstår att se om Ferguson går segrande ur den tillfälliga titelfighten på UFC 249, eller om Gaethje lyckas skrälla – och på så sätt också sabotera planerna på det framemotsedda mötet mellan Nurmagomedov och “El Cucuy”.


RELATERAT: Stor MMA-ranking: Här är världens 50 bästa fighters – oavsett viktklass!


 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara