UFC 242: Khabib Nurmagomedov ryktas möta Dustin Poirier i Abu Dhabi!

✅ Stora titelmatchen på gång inför hösten

Den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov är fortfarande avstängd, efter storbråket mot Conor McGregors team som bröt ut i buren efter deras stora superfight på UFC 229. Men nu börjar redan uppgifter komma om när, var och mot vem vi väntas få se “The Eagle” härnäst.

Tidigt under måndagen lät UFC avslöja ett nytt samarbete med Kultur – och Turismdepartementet i Abu Dhabi, som innebär årliga titelmatcher i Förenade Arabemiratens huvudstad med start i höst. Närmare bestämt den sjunde september är det officiellt att UFC 242 äger rum i Abu Dhabi, och enligt flera källor planeras Nurmagomedov försvara bältet mot interimmästaren Dustin Poirier i galans huvudfight.

Nurmagomedov har tidigare hintat om en återkomst i september. Dock har mästaren även sagt att han inte tänker fightas innan lagkamraten Zubaira Tukhugovs avstängning är över, vilket skulle kunna sätta käppar i hjulen eftersom Tukhugov fick ett längre straff för UFC 229-bråket.

Om Nurmagomedov skulle bestämma sig för att vänta till efter september har UFC:s vd Dana White sagt att han kan bli av med UFC-bältet.

Har vunnit 27 matcher i rad

Nurmagomedov (27-0 MMA, 11-0 UFC) är en av sportens mest dominanta fighters. Dagestaniern vann det vakanta UFC-bältet genom att att besegra Al Iaquinta via ett dominant enhälligt domslut i april 2018. Därefter försvarade han titeln i stormatchen mot McGregor i höstas, som Nurmagomedov vann via submission i den fjärde ronden.

Poirier (25-5, 1 NC MMA, 17-4, 1 NC UFC) har å andra sidan vunnit fyra matcher i rad och är obesegrad i sina sex senaste matcher. Efter imponerande TKO-vinster över de topprankade publikfavoriterna Justin Gaethje och Eddie Alvarez, lyckades “The Diamond” senast vinna det tillfälliga lättviktsbältet genom att besegra fjäderviktsmästaren Max Holloway via enhälligt domslut på UFC 236.

Nurmagomedov vs. Poirier är inte officiellt bokad i skrivande stund. Men allt pekar alltså på att den stora titelfighten blir av på UFC 242 i Abu Dhabi den sjunde september.

Vem vinner – Khabib Nurmagomedov eller Dustin Poirier? Kommentera!

Kategorier
Dustin PoirierKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara