Khabib Nurmagomedov. Foto: Micha Forssberg för MMAnytt

28-0! Khabib Nurmagomedov besegrar Dustin Poirier – försvarar bältet!

✅ Dominanta UFC-mästaren gör det igen!

Alldeles nyss avgjordes huvudfighten på UFC 242: Khabib vs. Poirier i Abu Dhabi. Där fick vi se den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov återvända till buren för att ta sig an interimmästaren Dustin Poirier.

Poirier visade på bra brottningsförsvar och hade ett läge i rond två där han fick in ett antal fina träffar ståendes. Utöver det fick vi dock se det vanliga från Nurmagomedov – alltså mer eller mindre total dominans på marken.

Efter en tapper insats från “The Diamond” var det “The Eagle” som försvarade bältet med en submissionvinst, när han säkrade en rear-naked choke i rond tre. Nurmagomedov förlängde därmed MMA-sportens bästa obesegrade vinstsvit till 28-0.

Se höjdpunkter nedan (via Twitter):

Khabib Nurmagomedov vs. Dustin Poirier – resultat och statistik:

Officiellt resultat: (C) Khabib Nurmagomedov besegrade (IC, #1) Dustin Poirier via submission (rear-naked choke) i rond 3 (2:06)


LÄS MER: UFC 242: Khabib vs. Poirier – Resultat & Statistik LIVE!


 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC 242

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara