Khabib Nurmagomedov hjälper drogmissbrukare i Dagestan

✔ Har redan hjälpt 50 att bli drogfria

Khabib Nurmagomedov är inte bara en av de bästa MMA-atleterna i historien, han är också väldigt engagerad i sociala frågor i sitt hemland Dagestan. Drogmissbrukare finns tyvärr i så gott som varje land på jorden och den ryska delrepubliken är inget undantag.

En som engagerat sig i att få människor drogfria i delrepubliken är MMA-fightern Magomedzaid Zaidov som driver ett rehabiliteringscenter. I en intervju med Sport Express berättar han om hur mycket hjälp centret har fått från Khabib.

– Khabib har varit nära involverad i processen. Jag hjälpte många människor. 50 människor som han hjälp att rehabilitera. Han hjälper dem finansiellt och eftersom de är ganska komplicerade människor så behöver dem någon med auktoritet som vänder sig till dem och motiverar dem.


HETAST JUST NU


Khabibs närvaro motiverar mer än pengar

Förutom att ge pengar betonar Zaidov även att Khabibs personliga besök har spelat en stor roll. Ofta blir idrottsstjärnor förebilder i sina hemländer och kan använda kändisskapet till att förmedla ett positivt budskap.

Khabib är tveklöst känd i hela Dagestan och enligt Zaidov använder han sitt kändisskap till att motivera människor att komma bort från drogerna.

– Khabib dedikerade sin tid, kom, var uppmärksam, pratade med dem. Det är värt mer än finansiell hjälp. Finansiell hjälp när det är onödigt, är som en lösensumma. Och uppmärksamheten som en person ger är värd mycket. Khabib hjälpte mycket med det här, killarna från regionen som han växte upp med, säger Zaidov.

 

Det är inte första gången Khabib engagerar sig i välgörenhet. Efter sin vinst över Conor McGregor vid UFC 229 reste han till Nigeria där han bland annat hjälpte till med att bygga vattenförråd.

I nuläget är Khabib fortfarande pensionerad efter sin senaste vinst över Justin Gaethje vid UFC 254. Rykten om en match mot George St. Pierre har avisats av hans manager Ali Abdelaziz. Om Khabibs MMA-karriär verkligen är över kan man alltid hoppas på att han istället fortsätter att ägna sig åt samhällsprojekt som dessa.

 

Tycker du Khabib Nurmagomedov är en bra förebild?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...