Khabib intensivvårdades i flera dagar – inför stormatchen: “Riktigt illa”

✔ Flera missöden inför matchen mot Justin Gaethje

Khabib Nurmagomedov gick igenom en hel del svårigheter inför sin titelmatch mot Justin Gaethje i oktober 2020. Inte nog med att det hans första match sedan hans far och tränare Abdulmanap Nurmagomedov gått bort, han blev också rejält sjuk.

I en intervju med tungviktaren Magomed Ismailov berättar Khabib hur han nästan ställde in matchen mot “The Highlight” Gaethje. Matchen tog vid i Abu Dhabi, men redan i planet på väg dit började problemen.

Det skulle visa sig att Khabib fått påssjuka, en virusinfektion som får spottkörtlarna att svälla upp och ibland leder till ytterligare komplikationer.

 – Jag började må sämre på planet och när vi anländer så får jag hög feber, berättade Khabib. Det började bli riktigt dåligt och efter ett tag togs jag till sjukhuset där jag intensivvårdades i fem dagar. Det var riktigt illa.

Sjukdomen gjorde att Khabibs träningsläger sköts upp och inte startade förrän 24 september, exakt en månad innan huvudmatchen skulle ta vid.HETAST JUST NU


Ytterligare besvär för Khabib

Efter att Khabib kurerat sig så skulle det dock inte dröja lång tid innan nästa problem knackade på dörren.

 – Efter tio dagar så bröt jag min tumme, berättade Khabib. Jag bröt min tumme den 7 oktober.

Khabib och hans team övervägde att ställa in matchen men beslöt sig till slut för att fortsätta.

 – Jag hade så mycket att handskas med inför den här matchen, både sjukdomen och frakturerna. Slutligen bestämde vi oss för att fortsätta framåt och gå matchen.

Det skulle visa sig vara ett bra beslut då Khabib dominerade och avslutade Gaethje i andra ronden via submission. Det var ett avslut han senare skulle vinna ett pris för och en match där han chockade MMA-världen.

I sin segerintervju så avslöjade nämligen “The Eagle” att han skulle lämna sporten. Trots att det är närmare fyra månader sedan så är Khabib fortfarande UFC-mästare och lättviktsklassen väntar på ett slutgiltigt svar från UFC-chefen Dana White.

I slutet av februari kommer han att på nytt ha ett samtal med White. Då kan lättviktsklassens framtid komma att avgöras.

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...