Khabib är tillbaka – försvarar världstiteln i höst!

✔ KLART: UFC-chefen avslöjar datumet!

UFC:s obesegrade lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är tillbaka. Den 24 oktober kommer han försvara världstiteln mot Justin Gaethje, som vann divisionens tillfälliga mästarbälte innan sommaren.

UFC-bossen Dana White avslöjade nyligen datumet för matchen i en intervju med CNN.

– Det blir av, jag säger det till dig här och nu. Den matchen blir av, Khabib vs. Gaethje den 24 oktober, meddelar Dana White.

Detta blir Nurmagomedovs första fight under 2020, efter att den tilltänkta titelfighten mot Tony Ferguson blev inställd. “The Eagle” rapporterades först återvända till buren i september – men matchen mot Gaethje skjuts alltså fram till slutet av oktober.

 


LÄS MER: Khabib bryter tystnaden – efter sin faders dödsfall

LÄS OCKSÅ: Osäkert om Khabib försvarar bältet i september: “Vi lämnar honom i fred”


Khabib tillbaka efter faderns död: “Var en hjälte för honom”

Den senaste tiden har varit tuff för Nurmagomedov, efter att hans far och tränare, Abdulmanap Nurmagomedov, tragiskt nog avled endast 57 år gammal.

– Det har varit väldigt tufft för honom. Hans far var en hjälte för honom, han älskade sin pappa. De hade en väldigt nära relation, så hans dödsfall var väldigt tufft för Khabib, säger White.

Tidigare under tisdagen lade Nurmagomedov upp ett inlägg på Instagram som visar hur han är tillbaka i träning.

Nurmagomedov har ett matchfacit på 28-0 med vinster över stornamn som Conor McGregor och senast Dustin Poirier. Den regerande mästaren rankas i dag som världens näst bästa manliga UFC-fighter oavsett viktklass.

Gaethje kommer å andra sidan in med fyra raka knockoutvinster och ett record på 22-2. “The Highlight”, som han kallas, är känd för sin underhållande fightingstil och sågs senast besegra Tony Ferguson.


SE ÄVEN: Här sörjer Khabib efter pappans tragiska bortgång


 

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...