Khabibs krav – efter helgens seger: “Förtjänar det”

✅ Vill se förändring efter helgens seger

Under helgen fick vi se Khabib Nurmagomedov försvara sitt lättviktsbälte mot Dustin Poirier, då han ströp ut den amerikanske utmanaren i den tredje ronden på UFC 242 i Abu Dhabi.

Läs mer: Khabib Nurmagomedov besegrar Dustin Poirier – försvarar bältet!

Den obesegrade dagestaniern utökade därmed sitt fläckfria record till 28-0. Nu kräver han en förstaplacering på UFC:s officiella pound-for-pound-ranking, där han för närvarande ligger tvåa bakom den lätta tungviktsmästaren Jon Jones.

– Även om du har 28-0 och tolv raka vinster i UFC, och är en av organisationens största stjärnor, så kommer folk ändå prata om att man måste möta både den ena och den andra – ge mig bara respekt, sade Khabib på presskonferensen efter UFC 242.

– Sätt mig som etta på pound-for-pound-rankingen nästa vecka, jag tycker att jag förtjänar det. Jag dominerar alla mina motståndare. Jag är obesegrad. Jag tycker att jag förtjänar lite respekt, fortsatte lättviktsmästaren.

UFC-rankingen tas fram genom att 15 medlemmar från olika sidor inom MMA-media lägger fram sin respektive UFC-ranking, som sedan slås ihop. Kolla in de senaste listorna här.

 

Tycker ni att Khabib förtjänar en förstaplacering på P4P-rankingen före Jon Jones? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara