Khabib om pressen från Dana White: “Ibland är han inte så snäll”

✔ Öppnar upp om mötena med UFC-chefen ✔ "Det är väldigt svårt att säga nej.."

UFC:s forne lättviktsmästare Khabib “The Eagle” Nurmagomedov erkänner att det var svårt att säga nej till UFC-chefen Dana White under deras möten.

Khabib gick i pension i oktober förra året efter sin vinst mot Justin “The Highlight” Gaethje. Men det var många om och men innan det blev officiellt från UFC:s håll. Det var först den 19 mars detta år som White gick ut på sin Twitter och meddelade att det inte blir en till match för Khabibs del inom organisationen.

White och Khabib hade flera privata möten med varandra som väckte stora rubriker i media. Det verkade som att White trodde att han kunde övertyga Khabib att komma tillbaka och försöka sig på att utöka sitt matchfacit till 30-0.

Efter flera månader av försök att locka tillbaka “The Eagle” fick White till slut ge upp. Det rådde delade meningar om ifall Khabib någonsin skulle komma tillbaka och enligt honom var det ett väldigt svårt beslut att ta.

– När du har makten, statusen, pengarna och är den bästa i världen är det svårt att bara säga nej, säger Khabib i en intervju med ESPN. Det är väldigt svårt och folk kommer kanske aldrig förstå mig, men jag hoppas att de kommer acceptera mitt beslut.

– Jag försvarade min titel i de största fajterna genom tiderna i UFC:s historia. Vad mer finns det att göra? Bara “money fights”, men jag behöver inte pengar, tillägger Khabib.


HETAST JUST NU


Khabib öppnar upp om pressen från Dana White

Trots att det var ett mycket svårt beslut att lämna sporten var det aldrig aktuellt för Khabib att komma tillbaka. I en intervju med ESPN nämnde Khabib att han aldrig övervägde att återvända till buren.

“The Eagle” berättar även om pressen från White och nämner att det är svårt att säga nej till honom!

– Det är väldigt svårt att säga nej till Dana White. Jag ska vara väldigt ärlig och säga att ibland är han snäll, men ibland är han inte så snäll. Ibland säger han bara en sak.

– Under vårt sista möte kom han till mig och fråga: “Vad ska vi göra?” Jag svarade att inget hade ändrats och att lättviktsdivisionen inte får hållas upp. Vi hade en väldigt bra konversation och en trevlig middag. Jag uppskattar allt han har gjort för mig och för sporten!

Khabib fortsätter att hålla sig aktiv inom MMA-scenen genom att coacha sina närmsta träningskamrater. Senast såg vi honom coacha sin kusin Usman Nurmagomedov i hans Bellator-debut.

Kategorier
Khabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...