Khabib Nurmagomedov om UFC-comeback: “Saknar känslan”

✔ Tränaren: Det här måste hända!

Det finns en liten möjlighet att den forne UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov gör en retur till oktagonen, det säger hans tränare Javier Mendez. 

Den före detta lättviktsmästaren är 32 år gammal och under sin karriär gick han 29 MMA-matcher och vann alla.

Tidigare i år pensionerade Khabib sig officiellt. Hans sista match i UFC var titelförsvaret mot Justin Gaethje i oktober 2020. Han vann den matchen via submission i andra ronden. Dessutom höll han en otrolig press på Gaethje enda fram till avslutet.

Det kändes som att han var i sin livs bästa form, detta till trots att hans far Abdulmanap Nurmagomedov gått bort strax innan matchen.

Sedan dess har Khabib inte visat intresse för någon retur till tävlande, trots flera möten med UFC-bossen Dana White. Men Khabibs tränare Mendez sade i en intervju med Betway Insider att Khabib saknar känslan av att slåss.

 — När vi var på hans kusins senaste fajt, blev [Khabib] fylld av energi och sade “Jag saknar den här känslan”, sade Mendez. Det är en känsla han kommer att sakna länge. Det är svårt att ersätta känslan av adrenalin vid en match […]


HETAST JUST NU


Khabib Nurmagomedov behöver prata med sin mamma

Khabib lovade sin mamma inför matchen mot Gaethje att det skulle bli hans sista som professionell fighter.

Det är vida förstått att Khabibs relation med hans föräldrar väger tyngre än allt annat. Om någon retur till UFC ska äga rum säger Mendez att det måste vara efter en diskussion mellan mor och son.

Möjligheterna för comeback blir dock allt mindre för varje dag som går. Mendez säger att Khabib fortfarande är i form för att slåss men att den tiden försvinner. Efter två år borta från tävlan säger Mendez att en eventuell comeback inte längre är aktuell.

 — Jag vet att bandet till hans mamma, och hans mammas önskan är oerhört viktiga för honom, sade Mendez. Om han någonsin kommer bestämma sig (för comeback) kommer det vara efter samtal med sin mamma. Hans mamma skulle behöva ge honom sin välsignelse.

— Även om han ville slåss, skulle det aldrig hända. Han vill inte gå emot sin mamma. Jag kan säga detta, efter två år iväg från oktagonen kommer det inte att bli någon comeback. Men jag kan ärligt talat säga att om han är i form för att slåss så finns det alltid en chans att han kan prata med sin mamma, avslutade Mendez.

Tror du Khabib någonsin återvänder?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Justin GaethjeKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...