Khabib Nurmagomedov öppen för retur till UFC – på ett villkor!

✔ Lovade mamma att pensionera sig ✔ Kommenterar returmatch mot McGregor eller Poirier

Den obesegrade lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov pensionerade sig i slutet av oktober men har lämnat dörren öppen för en comeback.

Efter sin fars bortgång i juli så sade Khabib att han inte längre hade någon önskan att fortsätta tävla. Han gick så långt som att lova sin mamma att sluta tävla.

Nyheten kom direkt efter hans tjugonionde raka seger, en submission-vinst mot den dåvarande interrimmästaren Justin Gaethje.

– Jag pratade med min mamma i tre dagar, sade Khabib om sitt beslut. Hon ville inte att jag skulle fortsätta tävla utan min pappa. Jag sa att detta skulle bli min sista match och gav henne mitt ord.

 


Relaterat


Vad väntar Khabib Nurmagomedov?

Sedan Khabib lämnat handskarna på hyllan har det spekulerats fritt om vad framtiden har att erbjuda “The Eagle”. Med en stor följarskara och omåttlig popularitet så har den obesegrade kämpen från Dagestan många alternativ.

Han har bland annat köpt en MMA-organisation för miljonbelopp och är fortfarande i nära kontakt med UFC. Det var i samband med utannonseringen av sin MMA-organisation Eagle Fighting Championship som Khabib också pratade om framtiden som fighter.

Han sade att han endast skulle göra en retur till buren om han fick välsignelse ifrån sin mamma. Khabib har dock inget intresse av en returmatch mot varken Conor McGregor eller Dustin Poirier.

 – Varför? Jag ströp ut dem båda. Varför skulle jag göra det igen?

Mycket tyder dock på att Khabib kommer att göra en retur. Han har bland annat inte blivit avlägsnad från UFCs officiella ranking, en markör som tyder på ett fortsatt samarbete mellan en fighter och UFC. Även UFC-chefen Dana White har antytt att de har framtida planer med Khabib.

En av de matcher som det spekulerats mycket om är en supermatch mot ex-mästaren Georges St-Pierre.

Kategorier
Conor McGregorKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara