Khabib FAST i Ryssland – supermatchen mot Ferguson i fara!

✔ UFC söker nytt motstånd för Tony Ferguson ✔ Mästaren talar ut: "Är riktigt tufft"

UFC har minst sagt gjort allt i sin makt för att kunna arrangera UFC 249 och superfighten Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson den 18 april. Men nu ser det mer och mer ut som en omöjlighet, i takt med att allt fler länder stänger ner sina gränser på grund av coronaviruset.

Galan tvingades först flytta från Brooklyn, New York på grund av restriktioner för folksamlingar i delstaten. UFC-bossen Dana White vidhöll då att titelmatchen trots det skulle äga rum som planerat. White påstod till och med att han hade en ny plats för eventet – som han dock inte var redo att avslöja riktigt än.

I en ny intervju med RT Sport berättar dock mästaren Nurmagomedov att han nu är fast i hemma i ryska Dagestan – där reseförbud råder.

– Vi tränade på American Kickboxing Academy utan någon information alls rörande fighten, var och hur den skulle äga rum. Sedan sa UFC att matchen till 100 procent inte skulle gå av stapeln i USA. De sa även att det var 99 procent säkert att den skulle bli av i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten, säger Khabib Nurmagomedov och fortsätter:

– Efter att ha pratat med UFC bestämde vi oss för att flyga till Förenade Arabemiraten en månad innan fighten. Jag minns inte det exakta datumet, det var den 19:e eller 20:e mars, jag måste dubbelkolla. Men när vi landade i Förenade Arabemiraten fick vi reda på att de skulle stänga sina gränser, och att ingen skulle kunna flyga varken in eller ut förutom landets invånare. Så vi behövde då flyga tillbaka till Ryssland. Just nu är jag i Dagestan och jag tränar och förbereder mig varje dag. Jag vet dock inte vad jag förbereder mig för. För när vi kom till Ryssland fick vi reda på att gränserna skulle stängas även här. Samma sak som i USA, som i Europa, som i Förenade Arabemiraten – överallt. Hela världen är i karantän just nu.

Left: UFC 229: Khabib Nurmagomedov / © Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports Right: UFC 229: Tony Ferguson / © Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Khabib vs Ferguson riskerar återigen att behöva ställas in. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports


LÄS MER: Khabibs krisdrag – inför supermatchen

LÄS OCKSÅ: Avslöjar: Khabib vs Ferguson kan flyttas till Kongo


Khabib avslöjar: UFC letar nytt motstånd för Ferguson

I nuläget verkar det alltså närmast omöjligt för Nurmagomedov – som står obesegrad med hela 28 raka vinster – att försvara sitt lättviktsbälte mot Ferguson den 18 april.

– Nu hör jag att de försöker organisera galan med eller utan mig. Okej, kör på. Alla borde följa lagarna. Jag är inte emot det, jag vet att fighters behöver sätta mat på bordet för sina familjer och betala sina räkningar. Jag vet hur svårt många fighters har det. Om de inte fightas får de inga pengar, förklarar han.

Enligt “The Eagle” söker UFC nu efter en ny motståndare för Ferguson, som fortfarande befinner sig i USA.

– Jag hör till och med att de letar efter nytt motstånd för Tony, eftersom han är i USA och jag är här i Ryssland. Men jag är inte här frivilligt. UFC sa till mig att matchen till 100 procent inte skulle gå av stapeln i USA, och att även om den inte skulle äga rum i Förenade Arabemiraten så skulle den bli av på den sidan av Atlanten. Vi diskuterade allting med UFC. Vid tillfället hade jag redan spenderat fem veckor på AKA för hårdträning, säger Nurmagomedov.

– Nu vet jag inte riktigt vad som händer. Det är riktigt tufft att träna och gå ner i vikt medan hela världen har stängts ner och du inte vet vad du förbereder dig för. Men det här är inte första gången jag möter hinder i min karriär, avslutar UFC-mästaren.

Om Khabib vs Ferguson återigen skrotas så blir det femte gången det händer för “historiens mest efterlängtade UFC-fight”. Det återstår att se hur situationen utvecklar sig för UFC 249, var galan äger rum och vilka matcher som den världsledande MMA-organisationen i så fall kan lyckas arrangera den 18 april.

Khabib “The Eagle” Nurmagomedov. Foto: Stefan Romare / MMAnytt


RELATERAT: Krönika: Dana Whites planer är fullständigt galna – tacka fan för det!


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony FergusonUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara