Khabibs krisdrag – inför supermatchen

✔ Gymmet stängt - då agerar mästaren

Det är nu mindre än en månad kvar till det efterlängtade mötet mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson, som den 18 april ska göra upp om lättviktsbältet på UFC 249.

Galan som först var planerad att genomföras i Brooklyn, står i skrivande stund utan hemadress. Detta efter att kommissionen i New York kom med beskedet att eventet måste flyttas, på grund av coronaviruset.

Nu väljer Khabib Nurmagomedov att lämna sin klubb i San Jose, Kalifornien, för att åka tillbaka till Ryssland – och avsluta träningen i sitt hemland. Detta eftersom American Kickboxing Academy har behövt stänga igen, rapporterar ryska TASS.


LÄS MER: Avslöjar: Khabib vs Ferguson kan flyttas till Kongo


Daniel Cormier: “Endast Khabib på gymmet”

Flertalet gym världen över håller nu stängt på grund av coronaviruset. I podcasten UFC Unfiltered har Khabibs lagkamrat, ex-mästaren Daniel Cormier, berättat om hur man trots allt hållit AKA öppet två timmar per dag – endast för Khabib.

– I vårt team (American Kickboxing Academy, reds. anm.) är det enda viktiga att Khabib får den träning han behöver. Just nu är det Khabibs gym och ingen annan är välkommen förutom några av hans sparringpartners, sade Cormier och fortsatte:

– Vi andra ser till att hålla oss undan så att Khabib kan förbereda sig på bästa sätt ifall matchen mot Tony Ferguson blir av.

Men nu väljer alltså dagestaniern att åka tillbaka till Ryssland, vilket tyder på att “historiens mest efterlängtade UFC-fight” inte kommer att ske på amerikansk mark.

Det har tidigare rapporterats om att UFC 249 kan komma att flyttas till Förenade Arabemiraten. Khabibs drag att åka hem till Ryssland tyder på att en gala i Abu Dhabi eller Dubai inte är helt orimlig. Följ utvecklingen kring UFC 249 och Khabib vs Ferguson här på MMAnytt.se!

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC 249

Svara