Khabib Nurmagomedov säger sig nu vara villig att ta sig an Tony Ferguson om …

Det svänger snabbt med Khabib Nurmagomedov. Ryssen uppger nu att han är villig att ta sig an Tony Ferguson. Men han har ett krav för det.

Det var bara ett bar veckor sen som Khabib Nurmagomedov körde över Michael Johnson på UFC 205 och begärde en titelmatch av UFC. Ryssen som är gått obesegrad i sin karriär med 24 raka vinster sa då att ett möte med titelhållaren Conor McGregor var det enda han kunde tänka sig att acceptera. Om han inte fick det skulle han inte fightas mer för UFC.

I går kom däremot Nurmagomedovs pappa med andra uppgifter att om de inte fick en titelmatch inom tre månader skulle de vara villiga att acceptera en annan match. Något som verkar vara riktningen sonen styr mot. Han säger nu att han skulle vara villig att ta sig an Tony Ferguson härnäst om McGregormatchen inte blir av. Men för att acceptera det vill han att matchen ska handla om ett så kallat ‘Interim’-bälte.

Det uppgav han för den ryska hemsidan MK. 

“Now I just want to go underground and take a break for a month and a half. Not from training and from the media, just the media, I’m tired. And in terms of plans in the UFC, there are two: an interim title fight with Tony Ferguson, or fight for a real belt against Conor McGregor.”

Den aningen mer kompromissvillige Nurmagomedov kan ha insett att även om han skulle bli McGregors nästa motståndare verkar irländaren inte komma att gå en match på ett tag i väntan på sitt första barn. Intrycket är att ryssen som nu är frisk och aktiv vill hålla sig aktiv efter sitt långa skadeuppehåll han hade innan comebacken på UFC on FOX 19 i april.

“Of course, I would like the second option (McGregor), but am inclined to think that they want to set me up with Ferguson. Well, I’ll take the fight.”

Vid flera tillfällen de senaste veckorna har UFC-presidenten Dana White pratat om att anordna en UFC-gala i Ryssland. Något Nurmagomedov skulle vara en självklar kandidat till att köra huvudmatchen på. På samma sätt han är en nyckel för UFC att komma in i Ryssland ser han ‘Interim’-bältet som en nyckel till sin titelmatch mot McGregor.

“This is the key to the door of the room in which Conor is sitting. And I really want to open this door now but there are too many guards.”

  Foto: Mazdak Cavian

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Conor McGregorKhabib NurmagomedovNyheterSenaste NyttTony Ferguson
18 Kommentarer
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  24 November 2016 at 10:55

  Måste säga att Khabib använder sig av sköna uttryck ändå hahahaha. Jag kan också hålla med om att fighten ska handla om ett interimbälte. Det förtjänar både Tony och Khabib. Efter den fighten finns det ingen tvekan om vad som är näst för Conor i 155 divisionen. Respekt till Khabib om han accepterar denna fight mot Tony! Jag tror dock att här kommer Khabibs första förlust. Tony med sin grymma takedown defence, grymma groundgame med choke som främsta vapen och mycket bättre stand up kommer nog vinna över Khabib och bli ett farligare hot mot Conor. Men respekt till Khabib att han ändå tar en sådan här farlig fight och respekt till Tony som utan tvekan kommer vilja ha den och som inte gnäller om en titelfight.

  • walkofknockout
   24 November 2016 at 12:59

   Respekt i all ära men de två skulle ha möts innan Tony skadade sig. Mästaren är borta till mitten eller sent nästa år. Vad ska de göra istället? Ska båda som är värdiga motståndare sitta och vänta 9 månader?

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    24 November 2016 at 01:28

    Mästaren är tillbaka juni-juli det är närmare 7-8 månader än vad det är 9 månader.

    • walkofknockout
     24 November 2016 at 01:36

     Räknar med från deras senaste fight 12:e nov barnet föds i maj nån gång och om han kanske inte tärnar för match dag 1 efter det så ca 10v camp så är det rimligt att tro aug men oavsett så är poängen. Ska de två sitta där och vänta på honom och hans avkomma? Det naturliga är väl att de slåss och i så fall mot varandra.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      24 November 2016 at 06:08

      Ja de slåss mot varandra. Tony vs Khabib om interimbältet. Perfekt. Den fighten kan gå i februari-mars sen en fight mot Conor i Juli 3 månader efter Khabib vs Ferguson. Perfekt! Ser inget problem i det. Sen måste någon i FW göra det Conor gjorde dvs vinna över den dominanta där (Aldo) eller så måste Aldo vinna över vinnaren av Pettis vs Holloway.

     • walkofknockout
      24 November 2016 at 07:04

      Lite så ja och så ser det nog ut så vida det inte blir ett tredje bälte for Big Mac.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      24 November 2016 at 08:25

      Tredje bälte hindrar nödvändigtvis inte ett eventuellt möte mot vinnaren av Tony vs Khabib

     • walkofknockout
      24 November 2016 at 11:41

      nej men allt tar tid och ska ha ta den först så blir väntan lång

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      25 November 2016 at 01:26

      Då får den bli det. Absolut värt det

     • walkofknockout
      25 November 2016 at 10:20

      Tänkte in på för dig eller mig utan för dem som det berör så klart.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
      25 November 2016 at 03:24

      Värt det för dom också

  • Yoho
   24 November 2016 at 01:17

   Hoppas att Tony har förbättrat sitt nedtagningsförsvar sen han mötte Castillo, har för mig att han spenderade stor del av den matchen på sin rygg.
   Annars kommer han bli mosad av Khabib.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
    24 November 2016 at 01:26

    Tony har grym brottning och grym takedown defence. Dessutom så är han en stor jävel också

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!
  24 November 2016 at 10:57

  This is the key to the door of the room in which Conor is sitting. And I really want to open this door now but there are too many guards.”

  Hahahahahaha för skönt uttryck!

 • Godless
  24 November 2016 at 06:57

  Upphör med dessa djävla interim-bälten omedelbart. Antingen är du champ och innehar bältet eller inte. Djävla dumheter.

 • Yes yes yall!
  25 November 2016 at 09:44

  Tony for the win!

 • sportfair
  25 November 2016 at 03:12

  Tony har grymt oberäknerlig stil, och en reach på 76,5 inch, hur kan man ha så långa armar?? 5 cm längre reach än mcgreg,
  Kebaben har hittils varit närmast ohotad men nu börjar det.

 • Pollo Frito
  26 November 2016 at 02:50

  Tycker kebaben ska hålla sig lite cool, hans chans kommer. Nu hade det vart roligast att få se en Nate vs Conor III, medan den glöden är fortfarande het. Den slår nog nya rekord. Så får vi hoppas Nate vinner, så kan vi få del 4, oavsett vem man håller på, så måste vi alla erkänna, dessa två herrar skapar spännande matcher tillsammans.

 • Svara

  UFC ODDS
  UFC 27012
  Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
  Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
  Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
  Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
  Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
  Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
  Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
  18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
  Senaste kommentarerna
   Kommande galor
    Omröstning

    Vem blir första svenska UFC-mästare?

    Visa resultat

    Loading ... Loading ...