Khabib Nurmagomedov tackar nej till GSP: “Låt honom vara en legend”

✔ "Det finns en chans"

Den forne UFC-mästaren Khabib Nurmagomedov fortsätter poängtera att han är pensionerad. Han har sagt det flera gånger, men UFC-chefen Dana White har ändå fortsatt att försöka få honom tillbaka.

I maj 2021 på Mike Tyson podcast pratade Khabibs manager Ali Abdelaziz om ett stort erbjudande som dök upp på hans bord. Erbjudandet var en match mellan Khabib och George St-Pierre. Trots att det var höga siffror iblandat tackade Khabib nej.

– [Abdelaziz] skickade ett meddelande till mig och sade “Hej, George St-Pierre vill slåss mot dig”, sade Khabib till MMAJunkie. Jag sade, “vad kan jag göra?”. Jag är klar [med MMA], jag tycker också att George är klar. Låt honom vara en legend. Han är 40 år gammal och jag förstår inte varför han skulle behöva slåss. Jag tror även att han har pengar… Jag är klar, verkligen klar.

Khabib är van att prata om en eventuell retur till oktagonen. Enda sedan han lämnade handskarna i buren efter matchen mot Justin Gaethje i oktober 2020 har han fått bemöta frågor om en comeback.

– Jag är endast 32 år gammal, sade Khabib. Folk kommer att prata om det här de nästkommande sju till åtta åren. För i MMA, är flera atleter på toppen tills de är 37,38,39 år gamla. Jag tror att folk kommer prata om det här tills jag är i den åldern.HETAST JUST NU


Khabib Nurmagomedov vs GSP

Khabib och St-Pierre har tidigare uttryckt intresse om att möta varandra. Innan Khabibs (29-0) match mot Gaethje, som han vann via submission i andra ronden, uttryckte han att han ville möta St-Pierre som sin trettionde och sista match.

St-Pierre svarade minst sagt otydligt på utmaningen från Khabib, och när Khabib meddelade att han skulle pensionera sig accepterade St-Pierre det beslutet.

– Det finns en chans, sade St-Pierre till ESPN dagen efter Khabibs match mot Gaethje. Jag lämnar dörren öppen, men just nu kommer det inte att hända. Jag är pensionerad sedan tre år tillbaka och jag är nöjd med var jag är.

St-Pierre är 40 år gammal och har inte tävlat sedan sin comeback-match mot Michael Bisping på UFC 217 i november 2017. Det var även St-Pierres första match på fyra år.

 

Tror ni att Khabib vs GSP på något sätt blir av trots allt?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Georges St. PierreKhabib NurmagomedovSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
    Kommande galor
      Omröstning

      Vem blir första svenska UFC-mästare?

      Visa resultat

      Loading ... Loading ...