Dana Whites vändning – ändrar sig om Khabib-Ferguson: “Är rädd …”

✔ Nya UFC-beskedet om supermatchen

Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson har beskrivits som “tidernas mest efterlängtade UFC-fight”, och skulle bli 2020 års stora MMA-händelse. Men efter att supermatchen bokats vid fem tillfällen – men ställts in varenda gång – är det nu osäkert när den kommer att bokas om framöver.

Iallafall om man får tro det senaste uttalandet från UFC-bossen Dana White.


LÄS MER: Stor MMA-ranking: Här är världens 50 bästa fighters – oavsett viktklass!

LÄS OCKSÅ: Här väger Tony Ferguson in – precis som svenske stjärnan


Sa att Khabib vs Ferguson skulle bli av i höst – ändrar sig

White har tidigare meddelat att Nurmagomedov ska försvara det officiella lättviktsbältet mot vinnaren av nästa veckas fight mellan Ferguson och Justin Gaethje, som gör upp om en tillfällig mästartitel på UFC 249.

– Det är perfekt, Ferguson vs. Gaethje kommer bli om interimbältet, och så kommer vi behöva vänta igen och försöka få till Khabib vs. Ferguson i september. Det är vad fansen vill se, folk vill se den matchen bli av, sade Dana White för drygt tre veckor sedan.

Nyligen ändrade White sig och meddelade att Nurmagomedov kan komma att återvända till buren först i oktober. Och nu kommer ett helt nytt besked, i samband med en frågestund på forumet Reddit.

– Hur säker är du på att Khabib och Tony kommer fightas någon gång under det här året, frågade en Reddit-medlem – varpå White svarade:

– Inte särskilt. Jag är rädd för vad som kommer hända härnäst om vi försöker få till den matchen igen.

Khabib vs Ferguson

Staredown mellann Khabib Nurmagomedov (vänster) och Tony Ferguson (höger) Matchen har blivit inställd vid fem olika tillfällen av flera olika skäl – allt från skador och galna olyckor, till viktproblem och nu senast coronapandemin. Foto: Daniel Patinkin/MMAnytt

Är världens två bästa lättviktare

Khabib och Ferguson är världens två högst rankade lättviktare – och har båda goda argument för att kalla sig divisionens främsta fighter. Nurmagomedov är visserligen den officiella mästaren, men “El Cucuy” var den första av de två att vinna ett mästarbälte.

Ferguson vann interimbältet med en seger över Kevin Lee, innan den titeln togs ifrån honom på grund av en skada. Det var först därefter som Nurmagomedov blev den regerande mästaren genom att besegra Al Iaquinta.

Både Khabib och Ferguson har vunnit tolv raka matcher i UFC, men den sistnämnda kan ta ledningen om han skulle vinna nästa veckas match mot Gaethje.

Vinner Ferguson mot Gaethje vore det minst sagt märkligt om organisationen inte skulle försöka boka om matchen mot Nurmagomedov, eftersom interimtiteln är menad att garantera en match mot mästaren. Samtidigt har det också snackats om en rematch mellan Khabib och superstjärnan Conor McGregor – som vissa tror kan bli av istället.


RELATERAT: Khabib vs McGregor 2 kan bli av – här är hutlösa lönen


Conor McGregor (mitten) är på jakt efter en rematch mot Khabib Nurmagomedov. Frågan är om UFC kommer låta honom tränga sig före Tony Ferguson? Foto: Mark J. Rebilas/Per Häljestam/Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Vad tror ni läsare – kommer Khabib vs Ferguson någonsin bli av, eller är det dags att gå vidare? Kommentera!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony Ferguson

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...