Khabib förbryllad – av Tony Fergusons bisarra träningsvideo

✔ Nya klippet: Så här tränar Ferguson för Khabib ✔ Stormatchen blir av - enligt UFC-bossen

Under måndagskvällen stod det klart att tre UFC-galor tvingats ställas in på grund av coronaviruset. Men ännu finns hopp om att få se superfighten Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson på UFC 249 den 18 april, enligt den världsledande MMA-organisationens vd Dana White.

White går så långt att i princip garantera att den efterlängtade titelmatchen avgörs på avsatt datum – oavsett om den tvingas flyttas utanför USA.

– Den matchen kommer fortfarande bli av, säger UFC-bossen, som i en intervju med ESPN lovar att göra “vad som än krävs” för att rädda stormötet.


LÄS MER: Stjärnmanagern ger klart besked – om Khabib vs. Ferguson


Khabib reagerar – när Ferguson visar upp “aktiv vila”

Även Nurmagomedov och Ferguson fortsätter träna för fighten. Nu har den sistnämnda delat med sig av ett nytt träningsklipp – som i vanlig ordning ser tämligen märkligt ut.

– Aktiv vila, säger Ferguson själv (via Instagram):

I inläggets kommentarsfält svarar Nurmagomedov förbryllat:

– Träning med bälte och jeans? kommenterar den regerande UFC-mästaren.

“Historiens mest efterlängtade UFC-fight”

Nurmagomedov och Ferguson anses idag vara världens i särklass bästa lättviktare. De båda har vunnit tolv UFC-matcher i rad och har även fått varsitt titelbälte runt midjan längs vägen – även om Nurmagomedov är den enda som officiellt sett kan titulera sig som lättviktsmästare i dagsläget.

Ferguson vann interimbältet tidigare, men blev sedan av med sin tillfälliga mästarstatus på grund av en skada.

Efter fyra misslyckade försök att ställa Nurmagomedov och Ferguson mot varandra, hoppas nu hela MMA-världen att “tidernas mest efterlängtade UFC-fight” äntligen blir av den 18 april som planerat.

Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony FergusonUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara