Khabib-tränaren: Därför är Conor McGregor vårt största hot

✔ "Fruktar honom fortfarande..."

Nu på lördag är det äntligen dags för UFC 249 och matchkortet är fullspäckat. I huvudnumret väntar en på förhand episk fight mellan publikfavoriterna Tony Ferguson och Justin Gaethje.

Vinnaren i den matchen kröns inte bara till interimmästare i lättviktsdivisionen, utan kommer även belönas med en match mot den nuvarande mästaren Khabib Nurmagomedov.

Khabibs tränare Javier Mendez hävdar däremot att ingen utav de två titelutmanarna utgör det största hotet mot Khabib i dagsläget. Istället menar AKA-tränaren att Conor McGregor har störst chans att besegra dagestaniern:

– Folk kanske inte kommer hålla med mig här men jag vet hur bra Conor är, svarar Mendez till SiriusXM på frågan om vem som är Khabibs största hot just nu.

– Tony (Ferguson, reds. anm.) har mycket bättre uthållighet men Conor är farligare. Så fort du ger Conor minsta möjlighet att använda sin striking så kan han knocka dig, säger Mendez.

Tränaren menar att han har stor respekt för irländaren men att de samtidigt vet hur han ska kontrolleras.

– Om du låter Conor hitta sin rytm kan han uträtta otroliga saker men det skulle vi såklart aldrig låta hända. Däremot fruktar jag honom fortfarande, det gör jag verkligen, menar Mendez.


LÄS MER: UFC-legendaren Chuck Lidell: “Khabib är orolig för Conor Mcgregor…”

LÄS ÄVEN: Khabib trött på snacket – har en varning till alla UFC-konkurrenter!


Khabib kan vara tillbaka tidigare än väntat

Khabib skulle ha försvarat sin lättviktstitel mot Tony Ferguson på UFC 249 men tvingades att dra sig ur på grund av coronapandemin.

UFC-bossen Dana White hävdade tidigare att det kan dröja ändå till i höst innan vi får se lättviktsmästaren tillbaka i oktagonen igen.

Nu dementerar Khabib själv de uppgifterna genom att gå ut och varna alla lättviktare om att han snart är tillbaka.

– Jag kan slåss när som helst, Ramadan tar slut den 23 maj. Jag kommer att vara redo i juli. Sluta prata om mig, det här är coronatider, när det är “Khabibtime” kommer jag att krossa allihopa, skriver Khabib.

Håller ni med om att Conor Mcgregor utgör det största hotet just nu? Kommentera!

Sponsrat innehåll: Spela på UFC 249 med Bet365!

Livesport är tillbaka! Sugen på att betta på helgens stora UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Bet365 erbjuder odds för samtliga matcher på UFC 249!

Du som registrerar ett konto via den här länken har möjlighet att få spelkrediter på upp till 1250 kr.

Spela ansvarsfullt.

Kategorier
Senaste Nytt

Svara