SENASTE NYTT: Khabib Nurmagomedov klar för UFC-comeback!

✅ Återvänder mot tuffa utmanaren - efter avstängningen!

UFC:s lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov är klar för återkomst.

Det har länge ryktats om en titelfight på UFC 242 för “The Eagle,” och alldeles nyss kunde UFC offentliggöra det som alla förvänt sig. Nurmagomedov, som är obesegrad hittills i karriären, tar sig an interimmästaren Dustin Porier på galan, som äger rum i Abu Dhabi den sjunde september.

UFC släppte nyheten via Twitter:

Gör comeback – efter storbråket

Nurmagomedov kommer ha varit borta från buren i exakt elva månader när han återvänder. Detta på grund av att han åkte på en avstängningen efter sin senaste fight mot Conor McGregor, som följd av storbråket i samband med supermatchen.

Khabib Nurmagomedov (27-0 MMA, 11-0 UFC) vann bältet med en poängseger över Al Iaquinta i april förra året. Därefter besegrade han senaste McGregor via submission i den fjärde ronden på UFC 229.

Dustin Poirier (25-5, 1 NC MMA, 17-4, 1 NC UFC) har själv vunnit fem matcher i rad, förutom en No Contest mot Eddie Alvarez – som han sedan avslutade via teknisk knockout i returmatchen. I sin senaste match besegrade han fjäderviktsmästaren Max Holloway via enhälligt domslut, vilket gav honom lättviktens tillfälliga mästarbälte.

Vem har du som vinnare – Khabib Nurmagomedov eller Dustin Poirier? Kommentera!

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttUFC 242

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara