Khabib vinner “Årets submission” – se den klockrena reaktionen!

✔ Se när lättviktsmästaren tar hem det åtråvärda priset!

Khabib Nurmagomedov tilldelades nyligen “Årets submission” av UFC för hans avslut mot Justin GaethjeUFC 254 förra året.

Priset delades ut förra veckan i samband med UFCs retur till Fight Island i slutet av januari. Det var Daniel Cormier som fick äran att leverera de goda nyheterna till sin vän Khabib och UFC passade på att filma händelsen.

– Till mannen som har allt, vill jag presentera UFC Honors “Submission of the Year” för den vackra mounted triangle choken på Justin Gaethje. Alla jiu-jitsu-klasser jag undervisat på American Kickboxing Academy har äntligen gett resultat, säger Cormier skämtsamt och gratulerar Khabib.

“The Eagle” tar gladligen emot priset men har invändningar på sin klubbkamrats presentation.

– Tack så mycket! Men låt oss vara tydliga med att det inte är du som lärde mig. Du undervisar inte detta för du vet inte vad en triangle choke är – Kolla dina ben? Nej, det finns inte en chans, du har aldrig prövat detta. Dina ben är för tjocka!


HETAST JUST NU


Khabib Nurmagomedov och Daniel Cormiers nära vänskap

Sedan en längre tid tillbaka har Khabib tränat på AKA (American Kickboxing Academy) som är Cormiers hemmaklubb. När han kom till gymmet för första gången har Cormier berättat att Khabib knappt kunde någon engelska, men han hade en enorm vilja att lära sig och en passion för sporten.

Med tiden blev de goda vänner och nu cirkulerar det massvis av videos på nätet där de skojar och driver med varandra.

Khabibs framgångar i MMA öppnade upp dörrar för fler dagestaner att komma till AKA och träna. En som står ut är Islam Makhachev som Khabib flera gånger hyllat och sagt kommer bli mästare i lättviktsdivisionen.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Daniel CormierKhabib NurmagomedovNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...